in

9 elképesztő felhasználása a narancshéjnak

A narancs az egyik legkedveltebb gyümölcs. Tudtad, hogy a héja is hasznos? Próbáld ki az alábbi 9 tippet és következőalkalommal biztos nem dobod majd ki a narancshéjat!

1. Köhögés

A narancshéj segíthet csillapítani a köhögést és felszakítani a váladékot. Nem kell mást tenni, mint a héjat a szájhoz tartani, és szájon át belélegezni a benne lévő vitaminokat.

2. Rozsda eltávolítása

A narancshéjjal dörzsöljük be a mosogatónkat például, várjunk 1-2 percet, majd vízzel öblítsük ki, közben egy szivaccsal is dörzsöljük át. Így nem csak rozsda mentesíthetjük, de még a kellemetlen szagoktól is megóvjuk a konyhát.

3. Tisztítószer

A narancshéjakhoz adjunk egy kevés ecetet és hagyjuk állni a hűtőben néhány hétig. Szűrd le a tisztítószert és adj hozzá kevés vizet. Ezután az így összeérett tisztítószert használhatjuk a konyhában, a fürdőszobában a kellemetlen, maró szagú tisztítószerek helyett.

4. Barna cukorhoz

Ha a barna cukor nagyon kemény, a legnagyszerűbb módja, hogy lágyítsunk rajta, ha a tetejére helyezünk egy-két szelet narancshéjat.

5. Taszítja a szúnyogokat

Úgy tűnik, a szúnyogok nem szeretik a limonén nevű anyagot, ami a narancshéj 95 %-át teszi ki. Helyezzük ki az ablakok vagy ajtók sarkaiba a narancshéjat, ami majd távol tartja a szúnyogokat.

6. Remek tüzelő

Ha megfelelően kiszáradt, a héján nem maradt több gyümölcs, akkor tüzelések alkalmával az egyik legjobb gyújtós. Jobban ég, mint bármely papír.

7. Cipő szagmentesítése

Ha beizzadt a lábad és emiatt a cipőd is kellemetlen szagú lett, akkor nincs más dolgod, mint narancshéjat helyezni éjszaka a cipődbe, egy táskába beletenni, amit köss be. Hagyd, hogy reggelre felszívja az összes szagot a cipődből és még a baktériumokat is megölje.

8. Add a fürdővízhez

Ha a forró fürdődhöz adod a narancshéjat, a bőröd C-vitamin kényeztetésben részesítheted. Ragyogó, puha és egészséges lesz tőle a bőröd.

9. szagmentesítsd a hűtőszekrényed

A narancshéjakra helyezzünk pici sót és tegyük be a hűtőszekrénybe egy olyan helyre, ahol nincs útban. Meglátjuk majd, néhány hétig friss illattal tölti be a hűtőt.

Forrás: tudasfaja

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Loading…

Loading…

0

Ez lesz az idei nyár kedvenc frizurája, videó

Feltöri a tojásokat és egy jégkocka tartóba rakja őket