in

A cicák szülőként tekintenek a gazdájukra állítják a tudósok

A közismert véleményekkel ellentétben a macskáknak, mint ahogy más háziállatoknak is, szoros kapcsolatuk van a gazdáikkal. Egy tanulmány kimutatta, hogy a macskáknak társadalmi-kognitív képességeik vannak, és mint a gyerek, a kedvtelésből tartott állat is a szüleit látja benned, és óriási érzelmi kötődéssel bír a gazdája iránt.

Annak érdekében, hogy kielégítse az összes macska-szerelmes kíváncsiságát, a BIDISTA szerkesztősége elmagyarázza, hogy a legfrissebb adatok szerint hogyan néznek ki a kapcsolatok a doromboló barátainkkal.

A macskák szociális állatok

A macskák keresik a gazdájuk közelségét. Ezért a macska a saját maga módján próbál részt venni abban, amit a gazdája csinál, és végül ezáltal kialakít egy stabil kommunikációs szokást. Ez a viselkedés a gazdával nemcsak a kismacskák tulajdonsága, hanem a felnőtt állatokra is jellemző. Ez tehát azt jelenti, hogy a macska családfőként néz a gazdájára.

Stressz éri őket, ha nem vagyunk körülöttük

Egy kutatás szerint, ha a gazda a macskájával van egy helyen, és csak 2 percre egyedül hagyja az állatot a szobában, akkor az állat feszültnek és bizonytalannak érzi magát. A stresszes macskák az ilyen helyzetben gyakran elmenekültek és elrejtőztek. Stressz-szintjük viszont azonnal csökkent, amint a tulajdonos visszatért a szobába.

Te vagy a macskád komfort-zónája

A macskák képesek megkülönböztetni bizonyos biztonsági fokozatokat az emberek jelenlététől függően. A tanulmány kimutatta, hogy a macskák nagy százaléka azonnal a komfortzónájában érzi magát, amikor közel van a gazdájához. A legtöbb macska a biztonsága fő forrásaként tekint a gazdájára, hasonlóan ahhoz, ami megfigyelhető a szülő-gyermek kapcsolatban is.

A macskák törődnek a gazdájukkal

Bár ez messze nem olyan nyilvánvaló, de a macskák tényleg törődnek a gazdájukkal. Számos módja van a szeretetük kifejezésének. Az egyik ilyen, például a dorombolás, de ide sorolhatjuk a hunyorgást, a fejükkel való dörgölőzést, a hasuk megmutatását és a nyalogatást. Tehát amikor a macskák megnyalogatják a gazdájukat, nagyon nyugodtnak érzik magukat, és meg akarják mutatni, hogy feltétel nélkül megbíznak a gazdájukban, hiszen gondoskodnak róluk.

Tehát most már te is tudod, hogy a macskák szülőként tekintenek rád. Úgy bánsz-e a macskáddal, mint egy gyermekkel?

Forrás bidista.com

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

hozzászólás

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Loading…

Loading…

0

Hazugság vagy kegyeshazugság?

Itt a nyár a napozás, bőrrák vagy anyajegy?