Connect with us

Nők országa

A fahéjas víz tényleg fogyaszt és csökkenti a vércukorszintet!

Tapasztalatok alapján 1 hét alatt akár 1-2 kilót is fogyhatunk vele. Emellett számtalan jótékony hatása van a szervezetre!

Az elmúlt években 10 különböző kísérlet jutott arra az eredményre, hogy a fahéj hatékonyabban csökkenti a vércukorszintet, mint más diétás étrendkiegészítők.

Azonban, a pontosság kedvéért, hozzá kell tenni, hogy ez a csökkenés igen kis mértékű volt, és a legtöbb résztvevő nem tudta megfelelően teljesíteni a kitűzött célt.

A kutatók többféle mennyiséggel próbálkoztak már, 120 mg-tól egészen 6000 mg-ig. A tartósságban is különbségeket tettek, volt, hogy a résztvevők csak 4 hétig fogyasztottak rendszeresen fahéjat, míg más kutatások során akár 16 hétig is.

A jelenlegi állás szerint több kutatásra van még szükség, hogy egyértelműen bizonyítva legyen a fahéj vércukorszint szabályozó tulajdonsága.

Ha már unod a natúr ásványvizet, érdemes egy esélyt adni a fahéjas változatnak. Mindenképp egészséges alternatívája az ízesített víznek, ezáltal segítheti a fogyást.

Ha cukros üdítőt vagy gyümölcslevet cserélünk fahéjas vízre, az ezzel járó jelentős kalóriamegtakarítás biztosan fogyást eredményez.

Ha csak napi 3 dl-t ittunk eddig a kalóriát tartalmazó italokból, a csere napi szinten mínusz 100-150 kcal-t jelent.

Tehát egy hónapban 4000 kalóriát spórolunk meg vele, ami 48000 kcal, ha egy teljes évet nézünk. Ez azt jelenti, hogy egy év alatt, mindenféle csodadiéta nélkül, akár 6 kg-ot is leadhatunk.

És hogyan készítheted el házilag?

Egy kiskanálnyi fahéjat tegyél egy félliteres palackba az ásványvízhez, és tedd egy éjszakára a hűtőbe.

És mik ezen kívül a jótékony hatásai?

A fahéj fogyasztásával a felfúvódás gyorsabban szűnik meg, emellett a fahéj hathatós segítség lehet hányingerre vagy bármi más gyomorpanaszra is.

A fahéjat a cukorbetegség egyik jövőbeni megoldásaként, mint inzulin-pótló anyagot is emlegetik, mivel néhány kísérletben már igazolásra került, hogy fogyasztása képes hosszabb távon is csökkenteni a vércukorszintet.

A fahéj kiváló szer az öregedés lassítására. Magas a fenoltartalma, aminek köszönhetően a szervezetben nem jönnek létre azok a sejtkárosodások, amiket például a sok cukor vagy a bekerült méreganyagok okozhatnak.

Fogyasszunk fahéjjal ízesített teákat, kakaót, kávét, és gyorsabban fogunk meggyógyulni a megfázásból.

Facebook hozzászólások

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Még több

Fel

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.