in

A férjem nem képes elviselni, hogy én is dolgozom.

Nem hittem volna, hogy ez előfordulhat. A férjem az ő családfői pozícióját érzi veszélyeztetve, ha a felesége is pénzt keres.

Még az egyetemen szerettünk egymásba, mindketten informatikusnak tanultunk. A diploma után összeházasodtunk és jött a két gyerek, én pedig természetesen otthon maradtam. A párom először egy multinál dolgozott, aztán saját vállalkozásba kezdett, amelyben én vittem az adminisztrációt. Ahogy a gyerekek nőttek és egyre több megbízásunk lett, úgy gondoltam, én is elkezdek a szakmámban dolgozni. Egy-egy saját projektet is vittem a családi cégben, és jól ment a munka. Idővel azonban úgy alakult, hogy az új ügyfelek közül egyre többen inkább velem akartak dolgozni. Engem választottak! Ettől még én nem éreztem magam sikeresebbnek, a férjem viszont egyre nehezebben viselte ezt a fajta „konkurenciát”. Egyre többet vitáztunk olyan dolgokon, amelyeken korábban sohasem. Úgy érezte, hogy már nem ő a férfi a családban. Hiába próbáltam magyarázni neki, hogy ez nem így van: más a munka és más a magánélet. De hiába, nem tudtunk zöldágra vergődni. Egy ismerősöm szerint csakis az segíthetne, ha én kiszállok és a háttérbe húzódom. De bevallom, ez nem lenne kedvemre való. Bármennyire is szeretem a családomat, szellemileg nem elégít ki a háztartási munka, vagy éppenséggel a számlák lefűzése. Egyszerűen élvezem, hogy dolgozom, hogy új megoldásokat tudok mutatni a hozzánk fordulóknak. Hogy gondolkodnom kell és sikerélményeim vannak. Persze, a munka mellett nem hanyagolom el a srácokat és a férjemet sem, hiszen csak annyit vállalok, amennyi nem akadályoz ebben. De mert nem adtam fel a munkát, a viták lassan mindennapossá váltak. Lehet, hogy még a végén emiatt megy szét egy egyébként jól működő család…

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

hozzászólás

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Loading…

Loading…

0

Üzenet minden szülőnek! Ezért vagy a gyermeked rabszolgája!

Amerikai palacsinta/ gluténmentes