A legjobb házi sajtos kréker recept: rengetegen osztják, imádják a magyarok!

Ennek az egész család ne tud ellenállni, percek alatt elfogy!

Egészséges rágcsálnivaló, ami nem hasonlítható a boltihoz.

Hozzávalók:

  • 7 dkg vaj
  • 7 dkg sajt
  • 21 dkg liszt
  • ½ kávéskanál só
  • ½ kávéskanál paprika
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 tojás a kenéshez
  • sajt a szóráshoz

Elkészítés:

Először a lisztet a vajjal elmorzsoltam. Aztán hozzáreszeltem a sajtot, fűszereztem a sóval, paprikával és hozzákanalaztam a tejfölt.

Fokozatosan raktam a tejfölt a lisztes keverékhez. Nagyjából 2-3 evőkanál fogta össze, így egy sem túl kemény, sem túl lágy tésztám lett.

A tésztát aztán lisztezett gyúrótáblán jó vékonyra kinyújtottam és egy nagy tepsibe – amit előzőleg sütőpapírral kibéleltem – tettem.

Ha csak kisebb tepsink van, akkor inkább osszuk el a tésztát és több részletben süssük a sütit, a lényeg, hogy jó vékony legyen, így lesz igazán roppanós a kréker.

A tésztát kenjük meg tojássárgával, majd vágjuk fel derelyevágóval kedvünk szerinti formákra. Én először kockákat hasítottam, majd ezeket még átlósan is tovább vágtam egészen apró kis háromszögeket kaptam így.

A tésztát megszórtam köménymaggal, de bármilyen maggal finom lehet– szezámmag, lenmag is jól passzol hozzá. Aztán reszelt sajttal bőségesen szórjuk meg a krékereket és toljuk be a tepsit a sütőbe.

Közepes hőfokon kell sütni, nagyjából 20-25 perc alatt szép aranybarna lesz.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Durva: ezt teszi veled az antibiotikum! Ha ezt tudod, kétszer meggondolod, hogy érdemes-e!

5 pénzmágia, ami tényleg működik! Így vonzd be a bőséget az életedbe!