in

A legjobb kézműves házi ajándék és dekorációs ötlet húsvétra, nem csak felnőtteknek

Tölts egy kis időt a gyerekeiddel húsvétkor és alkossatok együtt valami szépet! Mutatom milyen egyszerűen elkészíthető, mégis látványos húsvéti ötletek lapulnak a tarsolyomban.

Milyen szimbólumok tartoznak a húsvéthoz? Nyuszi, csibe, tojás, bárány…Igazán sokoldalú és aranyos jelképek. Lássuk milyen fantáziadús formát ölthetnek a gyerekek keze között.

“Kaktusztojás”

Ez a látványos kifújt tojásból készült kaktuszt formázó húsvéti dekoráció tökéletes arra, hogy a kis mókusoddal kézműveskedj egy kicsit otthon. Ha elkészült kitehetitek a polcra vagy odaajándékozhatjátok a nagyiknak is, akik biztos örülni fognak neki.

Talpas nyuszik

Melyik gyerek ne imádná, ha kedvére tapicskolhatna a festékben?! Most a talpát kell majd be kenni festékkel, ami magában garantálja a vidáman kacagós perceket. Sokféleképp lehet a talp és a kéz formájából nyuszit varázsolni, most itt van két egyszerű módszer példának.

Húsvét a tányéron

Persze a tormás sonka és főtt tojás is finom, de most nem erre gondoltam. Ezeket a cuki papírtányérból készült húsvéti állatfigurákat akartam a figyelmedbe ajánlani.

Facsibe

Bár pelyhesnek nem pelyhes, de ettől még bájos ez a csibe. Bár úgy tűnik, hogy nem nagy valami az egész, ha jobban megvizsgálod festeni, vágni és ragasztani is kell hozzá, így a kis mókusok több készségüket is fejleszthetik az elkészítése közben.

Hogy mi a kapcsolat a WC és a húsvéti nyúl között? Mindjárt mutatom!

A húsvét előtti hetekben vétek lenne kidobni a megüresedett WC-papír gurigákat, amikor ilyen helyes kis nyuszik is készíthetők belőlük. Nektek melyik a kedvencetek a kis mókusoddal a bal vagy a jobb oldali nyuszkó?

A nyusziknak répa is jár ám, erről ne feledkezzetek meg! 😉

Gomb répa

Talán az egyik leggyorsabban és legegyszerűbben elkészíthető húsvéti témájú apróság, ami fillérekből kihozható. Ez persze semmit nem von le a kreatív értékéből. Már csak zöld fonalra és narancssárga gombokra kell szert tenned.

De lehet répát másképp is csinálni…

Legyen répaültetvény a szobában is!

Ez a cserépből készült répa bár csábosan gusztusos, a húsvéti nyúl foga tuti beletörne, szóval csak a szemét legeltesse rajta. 🙂 Az ünnep után ha nem szeretnétek megőrizni, akkor szétszedés után majd ültethettek bele valami szép növényt is. Tudod a mókusok imádják az újrahasznosítható dolgokat.

Puha csibe egyszerűen

Ez a tündéri csibe fonalból, kartonból és egy pár igéző szempárból áll, mégis nehéz neki ellenállni. Én a helyetekben tuti kilógatnám a bejárati ajtóra koszorú helyett.

Itt a csibe, hol a csibe

Elképesztően cukorfalat ez a húsvéti csibe és hatalmas élvezettel tudják a gyerekek kikelteni a tojásból, majd újra elrejteni.

Mit gondolsz nálatok mekkora sikere lenne?

Forrás: sporolok.blog.hu

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

A híres magyar pszichológus elárulta a boldogság kulcsát: az áramlás 8 jellemzőjét is leírta

Az Életfa tanítása és a csodás gyógyulások lehetősége: alkalmazd az erőt, és hihetetlen dolog birtokában leszel