in

A magány vagy az elhízás veszélyesebb az egészségre

Nem csak lelki, de testi tüneteket is okozhat a magányosság, újabb kutatások szerint az elhízásnál is veszélyesebb lehet.

Napjainkban az emberek egyre magányosabb és elszigeteltebb életet élnek, ez pedig igen súlyos következményekkel járhat. Még ha nem is tulajdonítunk nagyobb jelentőséget a dolognak, egy idő után a saját bőrünkön is érezni fogjuk a tüneteket.

Nem csak lelki, de testi tüneteket is okozhat a magányosság, újabb kutatások szerint az elhízásnál is veszélyesebb lehet.

Az elmagányosodás egyre nagyobb probléma lesz a világon, és egyáltalán nem tűnik úgy, hogy a jelenség visszafordulna vagy megállítható lenne.

A negatív egészségügyi hatás kutatásával kapcsolatban két nagyon fontos elemzést végeztek. Az első kutatásban 300 résztvevő szerepelt, és 148 tanulmány alapján kimutatták, hogy a minőségi emberi kapcsolatok akár 50%-al is csökkenthetik a korai halálozás kockázatát.

A második tanulmányban 70 régebbi tanulmány eredményeit elemzik, és azt vizsgálják, hogy a társadalmi elszigetelődés, a magány és az egyedüllét hogyan befolyásolja a halálozási mutatót. Összesen 3,4 millióan vettek részt ebben a felmérésben. Mindhárom tényező nagyban befolyásolja a korai halálozási rátát, sőt, legalább olyan veszélyesek, mint az elhízás.

A magányosság a családi mintákat véve alapul örökletes is lehet, de közrejátszanak a jelenség kialakulásában a környezeti tényezők, és az elszigetelődés is.

Ahol több nemzedék együtt él, és számíthatnak egymásra, ott nem beszélhetünk nagymértékű elmagányosodásra. Az a kultúra, ahol csökken a társadalmi interakció, elmagányosodott egyéneket “termel”. Sokan használják az internetet a társadalmi kapcsolatok fenntartására, de az egyáltalán nem ugyanaz, mint a személyes jelenlét.

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Loading…

Loading…

0

Egy élet alatt háromszor lesz igazán szerelmes az ember

A biztonsági őr kegyetlenül megalázta az idős nénit, ám ekkor jött valaki