in

A nagymama forró ecetet öntött a lefolyóba: legjobb dugulás elhárító trükk!

Ha ezt megtanulod, te is mindig így fogod csinálni!

Eldugult szennyvízcsatorna. Sajnos mindenki ismeri ezt a problémát, aki régi építésű házban lakik. Ezekben a házakban a szennyvíz és fűtéscsöveket sok esetben még nem cserélték ki, így nagyon elöregedtek.

ilyen, még a régi időkben épült házban lakik a nagymamám, ő aztán tudna erről a problémáról mesélni.Borzalmas szag, gyakori dugulások, és itt-ott szivárgó csatorna.

A nagymamám annyira unta már, hogy amikor csak lehetett, idejét a vidéken töltötte, távol a várostól. Amíg ő a vidéken tartózkodott, lakását hallgatóknak adta ki, akik nem idegenkedtek a régi idők ezen megmaradt kellemetlenségeitől.

Egy nap, amikor visszatért a nyári nyaralásábólról, meglepődve tapasztalta, hogy a szokványos, nem éppen kellemes szag immár nem terjeng a WC-ben.

Mint kiderült, az albérlők nem csodát tett, hanem azt használták csupán, ami minden házban megtalálható!

Amire szükséged lesz:

  • 25 dkg szódabikarbóna
  • 1 dl desztillált ecet
  • 2,5 l forró víz
  • régi rongyok

Melegítsd fel az ecetet egy megfelelő edényben. Az a legjobb, ha forrásig melegíted.

Szórjad bele a 25 dkg szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntsed rá a felforralt folyadékot, és húzd le a WC-t.

Rögtön ezután a rongyokkal dugaszold el a WC-t. Az ecet és a szódabikarbóna kölcsönhatásának eredményeképpen olyan kémiai reakció játszódik le, ami segít a lerakódások felpuhításában és eltávolításában.

Hagyjuk végbemenni a reakciót, várjunk 30 percet.

Addig forraljuk fel a 2,5 liter vizet, majd a fél óra letelte után lassanként öntsük azt a WC lefolyójába. Semmi esetre se magára a WC-re, mert megrepedhet!

Ezzel a WC lefolyójának tisztítását el is végeztük. Amennyiben a hatás nem kielégítő, bátran ismételjük meg a folyamatot, akár többször is.

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Ilyen a vércsoportod? Akkor abba a 15%-ba tartozol, akik különlegesek: még az orvostudomány számára is rejtély!

Rúzsa Magdi a haldokló kis Dorkának énekelt: csodálatos ez a nő, teljesítette az utolsó kívánságot!