in

A szerelmet megölheti a nagy korkülönbség

Boldogok vagyunk. Éppen most kötöttük össze az életünket a tíz-tizenöt évvel fiatalabb szerelmünkkel és fiatalabbnak érezzük magunkat, mint valaha. Büszkék vagyunk a társunkra, magunkra, a kapcsolatunkra, az ágyban is szenvedéllyel szeretjük egymást. Olyan állapot, amit nagyon sokáig szeretnénk megőrizni, addig, amíg a halál el nem választ minket. Vagy a nagy korkülönbség beleszól?

Csalódottság jelentkezik
Amerikai szociológusok tizenhárom éven keresztül vizsgálták 7682, tíz évnél több korkülönbséggel rendelkező pár életét. A párok minden évben egy részletes kérdőívet töltöttek ki kapcsolatuk akkori állapotáról. A tudósok megfigyelték azt a tendenciát, hogy a kezdeti lelkesedés után egy általános csalódottságérzet keletkezett.

Jövő és tervezhetőség
A házasság első időszakában a nagy korkülönbség ellenére a párok nagyon is elégedettek voltak a párkapcsolatuk minőségével. A szociológusok felfedeztek egy olyan tendenciát, hogy idővel, úgy a hatodik és a tizedik év között a helyzet megváltozik. Általában a pár fiatalabbik tagja az, aki csalódottabb a párkapcsolatát illetően. Ugyanis egy idősebb partner mellett nehezebb a jövő megtervezése. Előtérbe kerülhetnek életmódbeli, egészségügyi különbségek, amelyek a kezdeti szakaszban nem jelentettek problémát a pár tagjainak, viszont az évek múlásával egyre fontosabb tényezővé válnak.

Közös kassza
A másik fontos szempont a pénzügyi döntések differenciálásának a megtapasztalása. Máshogy kezeli a pénzügyeket egy fiatalabb és egy érettebb ember, több tapasztalattal rendelkező ember. Költségek és pénzköltés szempontjából is más a prioritás fiatalon, mint idősebb korban. Egy közel hasonló korosztályból kikerülő pár könnyebben egyezteti ezeket a pénzügyi kérdéseket, esetleg hasonló terveik is vannak, Így könnyebben egyezségre jutnak ezen a területen.

Tehát mielőtt belevágunk a nagy kalandba életünk jóval fiatalabb vagy jóval idősebb párjával, érdemes ezeket a kérdéseket komolyabban megvizsgálni és utána dönteni a közös életünkről. A nagy korkülönbség talán most nem tűnik problémának, de ha hosszú távon tervezel pároddal, idővel azzá válhat. Mind a gyereknevelésben, mind a nyugdíjas évek tervezésében is fontos kérdés ugyanis, hogy hogyan alakulnak a későbbiek.

Forrás: 50folott

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

hozzászólás

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Loading…

Loading…

0

Te is sármos, de problémás férfivel találkoztál

Ha eddig festetted a hajat, ezért az ötletért odáig leszel