in

A tea, ami 4x gyorsabban égeti a hasi zsírt, megelőzi a rákot, méregtelenít és energiával tölti fel a testet!

Japánban a matcha teát évszázadok óta ismerik és használják, mifelénk pedig még csak most kezd igazán közkedveltté válni. Ismerkedjünk meg vele, és fogyasszuk rendszeresen, hiszen ez a világ egyik legegészségesebb itala.

Mielőtt leszüretelnék a zöld leveleket, egy különleges árnyékolási technikával borítják, ennek köszönheti a tea nagyon magas antioxidáns és polifenol tartamát. Nézzük, miért érdemes matcha teát fogyasztani:

Szembeszállhatunk segítségével a rákos megbetegedésekkel

Tanulmányok szerint igen nagy hatóerővel akadályozza meg a rákos sejtek kifejlődését. Sikereket mutattak ki már az emlő-, prosztata-, és tüdő rák esetében.

Elősegíti az anyagcserét

Gyakran használják edzések előtt, hiszen növeli az energiaszintet. Azt is kimutatták, hogy a matcha tea akár 25%-al is képes csökkenteni a fölösleges zsírt, mivel nagy hatóerővel serkenti az anyagcserét.

Energiával tölt fel

A kávéval ellentétben nem pörget fel, nem leszel feszült tőle, de nagyon megnöveli az energiaszintet, és ez akár egy fél napon keresztül is kitart

Támogatja a bőr egészségét

Gyulladás-és rákellenes tulajdonságai miatt megakadályozza a rosszindulatú bőrkinövések kialakulását. Védi a bőrt a káros UV-sugárzások és a korai öregedés ellen.

Stressz ellenes tulajdonságokkal rendelkezik

Csökkenti a szorongást, így kiváltképp ajánlott a vizsgák időszakában, a megfeszített munkatempóval dolgozók számára.

Javítja a memóriát

Magas antioxidánst tartalma miatt fiatalon tartja az agysejeteket, és különösen jó hatással van a rövidtávú memóriára

Serkenti az immunrendszert

Segítségével számos autoimmun betegségtől szabadulhatunk meg

Csökkenti a koleszterinszintet

Hatására az erek ellazulnak, és szabad utat biztosítanak a megfelelő véráramlásnak. Segít megelőzni a szív-és érrendszeri betegségeket is.

Enyhíti a cukorbetegséget

Szabályozza a vércukorszintet, ezért leginkább az 1-es típusú cukorbetegség tünetei enyhíthetőek segítségével, amint az bizonyos állat kíséreltekből is kiderült.

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Kísérletek bizonyították: a negatív gondolatok gyorsabban megrohasztják az almát

Sajtos rúd gyorsan, élesztő nélkül? Ez a legjobb recept! harmadnapra sem keményedik meg!