in

A valaha volt legnagyobb hazugság a kínai nagy fallal kapcsolatban! Sokan ma sem tudják, hogy ez nem igaz!

A fél világot megetették vele… Az emberi történelem egyik legrégebbi, és legmonumentálisabb építményének mítosza egy hazugságra épült…

Létezik egy nagy titok, mely valójában ott volt az emberek orra előtt, és mégis rengetegen hitték, hogy nem így van.

A közvéleményben és a médiában először néhány évtizede terjedt el, azóta pedig a világ lakosságának 70%-a nincs tisztában a tejes igazsággal.

A kínai nagy fal az emberiség valaha emelt legnagyobb kiterjedésű, és egyben legrobusztusabb alkotása.

Nem csak hiedelmek, de legendák is fűződnek hozzá, és a világ csodáinak egyikeként tekintenek rá sokan, nem véletlenül.

Annak idején az egymással versengő fejedelemségek kezdték építeni a Krisztus előtt VII. században, majd az addig elkészült szakaszokat Csin Si Huang-ti császár egymillió munkás beállításával a Kr.e. III. században összekötötte az addig elkészült szakaszokat.

Az építkezés azonban egészen a XVII. századig folytatódott.

Bár a legmonumentálisabb építményként él a köztudatban, a legnagyobb hazugság vele kapcsolatban az, amely ma is makacsul tartja magát.

Mégpedig az, hogy az űrből is látható.

Ez ugyanis egyéltalán nem igaz…

Ezt a blődséget először Henry Norman angol író említette meg, aztán a közszájra ragadt, és mindenki átvette, mindenféle tudományos megalapozottság nélkül.

Az űrhajózás hajnalán ezt maga Neil Armstrong is cáfolta, elmondta ugyanis, hogy a Holdról nem csak a nagy fal nem látható, de semmilyen ember által épített monumentális épület vagy objektum sem.

Ezt később az Apollo-12 űrhajósai is megerősítették.
A gond sokak szerint nem a hosszával van, hanem a szélességével, ugyanis nagyon keskeny, emiatt gyakorlatilag észrevehetetlen az emberi szem számára.

Így tehát az átlagos szemnek tényleg észlelhetetlen a kínai nagy fal, ezzel pedig egy több száz éves hiedelem dőlt meg.

Azonban Eugene Cernan és Ed Lu űrhajósok arról számoltak be később, hogy BIZONYOS körülmények között, ha kellően tiszta az égbolt, nincsenek felhők, és a levegő sem zavart, akkor észre lehet venni, de ehhez nagyon fürkészni kell az adott területet.

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Magyarul énekelt a francia kézilabdázó: így dobbantotta meg minden magyar szívét! – VIDEÓ

Rohamosan elterjedhetnek hazánkban a kenderházak: nemcsak olcsók, de meseszépek és környezetkímélők!