in

A vasárnapi tyúkhúsleves 5 titka, amit nem mondott el mindenkinek a nagyi!

A háziasszonyok többsége ezeket nem ismeri. Ettől lesz csak igazán sokat emlegetett az a bizonyos tyúkhúsleves!

Nem telhet el vasárnap húsleves nélkül, azonban kevesen ismerik azokat a praktikákat, amelyeket célszerű bevetnünk a vasárnapi leves készítése során!

1. Hús

A legjobb ízvilág elérése érdekében célszerű nem ketrecben nevelt, hanem rendes tyúkot tenni! Ezek az állatok kukoricán nevelkedtek, udvarban kapirgáltak. Nem kell minden részét beletenni a levesbe, elég csak a: far-hát, mellcsont bőrrel, szárnyak, lábak, nyak, illetve a kifilézett combokból származó csontok.

2. Víz

Mindig hideg vízben főzzük a levest, célszerű 5 literes fazékban. Mindig szedd le teaszűrővel a habot. Érdemes egy szűrőt külön erre tartani – hogy ne vegye át a tea a leves ízét, és fordítva.

3. Fűszerezés

A sót csak az után add a leveshez, ha már egyszer lehaboztad. 5 literes fazékba 3 teáskanál só kell. A sóval is hagyd 5 percig nagy lángon főni a levest. Ekkor minden olyan, ami nem bele való, ki fog habozni…

Ekkor újra szedd le a habját, majd fél órán át hagyd csendesen főni a húst a vízben.

4. Zöldségek

Ha letelt a fél óra, mehet bele a zöldség: 3 nagy vagy 4-5 kisebb sárgarépa, 2 petrezselyem gyökér, 1 karalábé felszeletelve, 1 zeller, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 fél hagyma, 1 cikk fokhagyma. 1 evőkanálnyi – lehetőleg házi – vegetát is rakj bele egy nagy méretű teatojásba téve, így csak az íze fő bele…

Ha van gyenge kelkáposztaleved, illetve karfiolod, ezekből is tehetsz a levesbe – de inkább a főzés vége fele.

5. Főzési idő

A jó húslevest 4-5 órán keresztül nagyon kicsi lángon kell főzni. Ha így készíted a levesedet, nem is kell leszűrnöd, mert áttetszően tiszta lesz. Fantasztikus illat, csodás íz!

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Ezeket használd aszpirin helyett: 5 természetes gyógyír, amit ott hat, ahol kell!

Létezik egy nép, amit csak nők vezetnek,a férfiak pedig minden joguktól meg vannak fosztva!