Burgonyás fasírt – Nem csak főételnek,de akár köretnek is a legjobb választás!

Sokan elutasítják anélkül a húsmentes élelmiszereket, hogy megkóstolnák őket. Pedig, amiért valamiben nincs hús, még nem azt jelenti, hogy ízetlen is. Ezt a burgonyás fasírtot ki kell próbálnod, hiszen egészséges, és nagyon finom is.

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 2 tojás
  • 30 gramm sajt
  • 0,5 csésze liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kötés újhagyma
  • olaj

Elkészítés:

1.A krumplit hámozd meg, és sós vízben főzd meg, szűrd le, majd törd össze, akár a krumplipüréhez. Várj, míg kihűl!

2.A sajtot reszeld le, vágd apróra a petrezselyemzöldet és az újhagymát, majd ezeket keverd hozzá a püréhez a 2 tojással együtt.

3.Kézzel formázz kisebb fasírtokat, forgasd meg egy kevés lisztben, vagy zsemlemorzsában, és süsd aranybarnára forró olajban.

4.Tálalhatod zöldséggel vagy szósszal!

Forrás: tudasfaja.com

Támogasd a munkánkat ingyenesen, amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

65-69 éves nőkre figyeljünk!

Házi majonéz, ketchup, barbeque szósz (recept)