CITROMOS-FOKHAGYMÁS CSIRKECOMB

HOZZÁVALÓK

4 db egész csirkecomb
3 db citrom
2-3 gerezd fokhagyma
1 dl olaj

ELKÉSZÍTÉS

Besózzuk a húst, majd bedörzsöljük egy citrom reszelt héjával és a zúzott fokhagymával. A másik két citromot vékony gerezdekre vágjuk.

Tepsibe tesszük a befűszerezett csirkecombokat, leöntjük egy deci semleges ízű olajjal, majd közéjük dugdossuk az egyik citrom gerezdjeit. Alufóliával lezárjuk, hagyjuk egy-két órát pácolódni hideg helyen.

Utána 160-170 fokos sütőbe toljuk, és egy órát pároljuk a fólia alatt. Levesszük a takarást, felemeljük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és rápirítunk a húsra. Tálalás előtt a harmadik citromot is gerezdekre vágjuk, és a pecsenye közé dugdossuk.

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Müller Péter idézetek

Smink 2020