in

Döbbenetes hatással van a kannabisz az emberi látásra: kutatók igazolták az eddig ismeretlen hatást

Képes lassítani, vagy akár meg is állítani a látásromlást!

A tudósok a kísérletek során ennél is meglepőbb dolgokat figyeltek meg.

Az Alicantei Egyetemen (University of Alicante) egy kutatócsoport megvizsgálta, milyen hatásai lehetnek a kannabinoid kezeléseknek

Patkánymodellek használatával képesek voltak gátolni a látásvesztést a tetrahidrokannabinol (THC) egy szintetikus formájával.

A kezelt csoport, amely 100 mg/kg szintetikus kannabinoidot kapott minden nap, jelentősen jobban teljesített a vizuális feladatokon, összehasonlítva a csoporttal, amely nem kapott kezelést.

Ez logikus, figyelembe véve, hogy a THC-szerkezetű anyaggal kezelt patkányoknak 40%-kal több fotoreceptorokaik is voltak, amik fontos szerepet játszanak a vizuális ingerekkel kapcsolatos információk átadásában az agyban.

Több kutatásra lesz szükség, hogy meghatározzák azokat a mechanizmusokat, amik szerepet játszanak, de Dr. Nicolás Cuenca, a tanulmány vezető szerzője, optimista azzal kapcsolatban, ami várható.

“Ezek az adatok azt sugallják, hogy a kannabinoidok potenciálisan hasznosak a retina-degeneráció késleltetésében a retinitisz pigmentóza esetében” magyarázza.

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Ezzel a különleges karácsonyi fűszeres-narancsos házi légfrissítővel napokig karácsonyi illatot varázsolhatsz otthonra!

Egészséges és ragyogó bőrt akarsz? Ezeket az ételeket fogyaszd!