in

Dr. Mihaela Bilic elmondta a csúnya igazságot a kenyérről!

Ezt nem sokan akarják hallani, nagyon megosztó lesz a véleménye. Nagy port kavart a dietetikusok körében is!

Ez mind azt mutatja, hogy igen is, az embereknek talán joga lenne meghalni, ahogyan világra jönni is

A kenyérről rengeteg különféle tévhit kering. Sokan úgy tartják, hogy egészséges, és ezt is nyomatja nekünk a média folyamatosan, hogy akárcsak a tejről, erről a gabonából készült finomságról is az egészség jusson eszünkbe.

Sokak szerint azonban ez nincs így, és valójában gluténmentesen kellene étkeznünk.

Az ember már nem tudja, merre kapja a fejét, és valójában pontosan mi is az igazság a gluténmentes élettel kapcsolatban. Mihaela Bilic, az egyik legnagyobb szakmai elismerésű dietetikus lerántja a leplet a glutén mítoszról.

“Csak azért, mert ez a divat, még nem kell gluténmentesen étkeznünk!”
Mi is az a glutén? A gabonában lévő fehérje. Mit csinál? Táplál. Miért hagyjuk ki az étrendünkből? Mert gluténérzékenységet okozhat. Ez tiszta sor.

Az okozhat szó azonban Bilic szerint egyértelműsíti a dolgokat. Ez ugyanis nem azt jelenti, hogy mindenképpen okozni is fog. Sőt, azért kifejezetten rossz ötlet előre mellőzni, mert esetlegesen kialakulhat valami miatta.

A legtöbb embernél ugyanis nem jelennek meg a különféle problémák.

Bár léteznek gluténérzékeny emberek, valójában az egészségeseknek szabad, és kell is fogyasztani gluténnel telített ételeket. Bár abban van igazság, hogy hizlalhatnak, de ez is csak úgy igaz, ha mértéktelenül fogyasztjuk őket, ami végső soron minden ételre, élelmiszerre igaz

“Sokan viszont ok nélkül mondanak le a gluténről, csak azért, mert manapság ez a trend!

Pedig a gluténmentes étrend nem feltétlenül eredményez fogyást, a gluténtől nem betegszünk meg. Nem értem, miért tart mindenki a gluténérzékenységtől. A praxisom alatt mindössze két gluténérzékeny páciensem volt.”

dietetikus teljesen abszurdnak tartja napjaink trendjét és elmondta, hogy butaságnak tartja az egész glutén mítoszt.

Sőt, szerinte az egészet csak egy élelmiszeripari szegmens találta ki, hogy így adják el a gluténmentes termékeiket. Elvégre gluténmentesen étkezni jóval nagyobb kiadást jelent, de azt hangsúlyozzák a gyártók, hogy ezzel együtt egészségesebbek is lehetünk, ami nem feltétlen van így.

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

256 évesen megtörte a csendet és elmondta a hosszú élet titkát! Története orvosi rejtély!

A hozzávaló, ami nélkül nem lehet egészségünk és életünk: a táplálkozási szakértő kitálalt