in

Élesztőpástétom

Hozzávalók

3 dl zsemlemorzsa
3 nagyobb fej vöröshagyma
1 csomag élesztő (50 g-os)
3 evőkanál kókuszzsír
1/2 liter víz
2 teáskanál só
1 teáskanál füstölt pirospaprika
ízlés szerint frissen őrölt bors
1 teáskanál kurkuma
2 teáskanál őrölt kapor

Elkészítés

1. Első lépésként összekészítettem a hozzávalókat.

2. A vöröshagymát felkockáztam, majd egy bögrényi vízben elkevertem az élesztőt.
Egy serpenyőben felhevítettem a kókuszzsírt, és közepes lángon aranybarnára pirítottam benne a hagymát. Ekkor sóztam, borsoztam.

3. Beleszórtam a zsemlemorzsát, és miközben kb. 2 percig együtt pirítottam a hagymával, elkevertem benne a fűszereket. Ezután beleöntöttem a bögrényi élesztős vizet, valamint a kimért víz maradékát, és folyamatosan kavargattam a masszát további egy percig.
Ezután elzártam a gázt, majd türelmetlenül vártam, hogy kihűljön ez a finomság, és mihamarabb ehessek belőle.

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Loading…

Loading…

0

Ebben az életkorban csalják meg a szerelmüket a legtöbbször a férfiak

Így néz ki a nő, akit plasztikai sebész férje 15 éven át a “tökéletesre” műtött