Ez a legfinomabb házikenyér recept: ezrek osztják!

Nagyon finom, puha, és nem morzsolódik.

Ennek a kenyérnek nagyon egyszerű az elkészítése, és az íze össze sem hasonlítható a boltban vásárolt kenyérével.

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 260 – 270 ml víz (langyos legyen)
  • 1 tasak porélesztő (7 g)
  • 40 g vaj
  • 1 db tojás vagy 1 – 2 evőkanál tej (a kenyér lekenéséhez)

Elkészítés:

Tegyük az átszitált lisztet a robotgép táljába majd adjuk hozzá a cukrot, a sót és az élesztőt. Keverjük össze a száraz alapanyagokat

Ha ezzel elkészültünk öntsünk hozzá langyos vizet és kavarjuk össze, majd tegyük bele a vajat és dolgozzuk össze a tésztát a robotgép segítségével kb. 15 perc alatt.

Kézzel is dagaszthatjuk a kenyeret, akkor kissé hosszabb ideig tart, de úgy is finom lesz.

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Sikerfilmek, amik olyan dologra tanítanak meg, amit minden embernek alapból tudnia kellene!

Zokniba rejtett felszeletelt hagyma? Ha megtudod mire jó, te is így csinálod!