in

Ez lehet az új szuperköret: nem csak egészséges, de feltölti a szervezet energiaraktárait! Nagyon finom is!

Egyes kutatások szerint ha az emberek köretként fogyasztanák ételekhez, rengeteg népbetegség előfordulása drasztikusan csökkenne!

A köret a diétázók legnagyobb mumusa, a hatékony fogyás érdekében ugyanis le kell mondani a tésztáról, a krumpliról, de még a rizsről is. Szerencsére létezik szénhidrátban szegény, isteni finom megoldás, mutat­juk is!

Eddig leginkább az egyszerű, hétköznapi, szürke színű lencsét ismertük, azt is főzeléknek, levesnek vagy esetleg salátának fogyasztottuk az újév napján.

A vöröslencse nálunk egy kevésbé népszerű étel, pedig nagyon egészséges.

Kanadai szakemberek 24 egészséges felnőttön vizsgálták a hatását.

A kutatásban fehér rizst és burgonyát kevertek vöröslencsével. A résztvevők vércukorszintjét a fogyasztás előtt, majd két órával később is megmérték. Azoknak, akik a rizs felét lecserélték lencsére, akár 20%-kal alacsonyabb volt a vércukorszintjük, mint amikor csak rizst fogyasztottak.

Azoknak pedig, akik a krumplihoz adták hozzá a lencsét, 35%-kal volt alacsonyabb a vércukorszintjük, mint a csak burgonyát evőké.

A vércukorszint csökkentése mellett más jótékony hatással is rendelkezik ez az alapanyag, például könnyen emészthető, ezért gyorsan kiürül a szervezetünkből.

2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknek ajánlják leginkább a fogyasztását, vagy azoknak, akiknél fennáll a veszélye, hogy magas a glükózszintjük.

Ez a szuper élelmiszer megelőzheti a túlságosan magas vércukorszintet és hozzájárulhat az inzulin-rezisztencia csökkentéséhez, amely, mint köztudott, könnyen cukorbetegséghez vezethet.

A kutatók azt mondják, hogy a vöröslencselencse, amelyet eddig csak a vérnyomás- és a koleszterinszint csökkentésénél ajánlottak fogyasztani, olyan egészséges táplálék, hogy ezentúl kötelező lenne rendszeresen enni mindenkinek.

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Hol fáj a fejed? Mutatjuk, hogy pontosan mit jelent! Fejtérkép az egészségedért!

Mindenki nyugodjon meg: Lesz Reszkessetek, betörők! idén is! Mutatjuk, hol és mikor!