in

Ezeket az ételeket nem szabad a hűtőben tárolni

A hűtő áldás, de van, aminek éppen ront a minőségén, ha belerakod.

A hűtőszekrény kétségkívül a lakás egyik leghasznosabb gépe: a hűtés késlelteti a romlást, ami megkönnyíti az ételtárolást.

Bár rengetegféle ételt szükséges a hűtőbe tenni, sok olyan is belekerül, aminek árt a hűtés. Annak érdekében, hogy ízükből, minőségükből, élvezhetőségükből ne veszítsenek, a következőket érdemesebb kint hagyni.

Hosszú érlelésű sajtok

A sajt tejtermék, így a legtöbb ember számára nem is kérdéses, hűtőbe tegye-e. A hosszú érlelésű sajtok azonban, mint a cheddar vagy a gouda, hűtve tárolva kellemetlenül megkeményednek.

Paradicsom

A hűtőbe rakott paradicsom veszít élvezhetőségéből. Nemcsak kásássá, de ízetlenné is válhat a hűtéstől, az ugyanis csökkenti ízanyag- és illóolaj-tartalmát.

Kenyér

Hogy tovább maradjon friss, sokan teszik hűtőbe a kenyeret, ám ez rossz ötlet. Ha zacskóban kerül be, átvizesedhet, és hamarabb penészedik. Zacskó nélkül, szabadon hagyva pedig felveszi a többi étel illatát, és ki is száradhat. Fagyasztani viszont bátran lehet.

Kaliforniai paprika

Az egyébként roppanós kaliforniai paprika pár nap után megbosszulja, ha a hűtőbe kerül: puha és élvezhetetlen lesz.

Mogyorókrém

A kakaós mogyorókrém sokak kedvence, de ha hűtőbe kerül, elveszti krémes állagát, és íze sem lesz a régi. A mogyoróvajat szintén nem jó hűtőbe tenni, hasonló okokból.

Alma

Az alma szobahőmérsékleten sem indul gyors romlásnak, ezért kár hűtőbe tenni. A hűtéstől a gyümölcs vitamintartalma csökken, és az ízéből is veszít.

Fánk

A fánk frissen az igazi, de ha marad, nem jó betenni a hűtőbe, mert kemény és gumis lesz. A rajta lévő cukormáz pedig kikristályosodhat.

Pezsgő

A pezsgőt muszáj behűteni szervírozás előtt, de tárolni csak hűvös helyen szabad, a legjobb a pincében vagy a fűtetlen tárolóban, fénytől védve. Ha a bontatlan üveg a hűtőben várakozik hónapokig, a dugó kilazulhat, és a pezsgő veszít ízéből, minőségéből. Maximum 3-4 napig, fekvő helyzetben szabad hűteni. Ha hosszan tárolnád, az álló helyzet a dugó kiszáradása miatt nem szerencsés, ha több hónap múlva fogyasztanád csak, akkor fektesd.

 

Forrás: femina.hu

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Loading…

Loading…

0

Keanu Reeves az egyik legszerényebb és legszerethetőbb színész a világon

Öt étel amiből muszáj enned