in

Filléres módszer, amivel újra fehérré varázsolhatod a legszürkébb lenyűtt dolgokat is

A hófehér zoknik és pólók annyira fényesek és elegánsak, hogy a gyermekeken ugyanolyan jól állnak, mint a felnőtteken.

Persze, csak abban az esetben, ha makulátlanul tiszták. A kimosott, de mégis piszkosfehér, sárgás ruhadarabok lehangoló benyomást keltenek.

Ez különösen igaz a gyermekruhákra. A gyermekek mindig megtalálják a helyet és módot, hogy nyakig piszkosak legyenek, viszont sok esetben nem a legbiztonságosabb módszer a gyermek ruházatának fehérítése erős vegyszerekkel.

Hogyan lehet visszaadni akkor a ruháink fehér színét ilyen veszélyes szerek nélkül? A bizonyított és egyszerű népi módszerek ezúttal is kihúznak minket a csávából!

Hogyan fehérítsük ki a hajdanvolt fehér ruháinkat

A bórsavval történő fehérítés

A bórsavat könnyű megvásárolni bármely gyógyszertárban. Az anyag mélyen behatol a ruha szövetei közé, nem hagy esélyt megmaradásra még a nagyon régi foltoknak sem.

Amire szükséged lesz:

  • bórsav (bórvíz),
  • 10 liter víz.

Használata:

A tíz liternyi vízhez keverjük hozzá egy kevéske bórsavat

Alaposan keverjük össze, hogy a bórsav teljesen feloldódjon. Tegyük bele a kifehérítendő ruhákat.

Két óra elteltével vegyük ki a ruhadarabokat, és mossuk ki a hagyományos módon.

Amint láthatod, könnyű visszaadni a fehér ruháink csillogó ragyogását. Most már te is tudod, hogyan fehérítheted ki fehér ruháidat otthon körülmények között, és ezután hosszú ideig élvezni fogjátok a szemet gyönyörködtető fehérséget.

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Így tudsz vargányát termelni otthon: nem is olyan nehéz, mint amilyennek mondják!

Észleled ezt a 6 jelet? Akkor lehallgathatják a telefonod!