FŰSZERES ÉDESBURGONYA HÁZI VEGÁN MAJONÉZZEL

143

HOZZÁVALÓK

2 db nagyobb édesburgonya
1 tk füstölt fűszerpaprika
1 ek olívaolaj

feketebors

A majonézhez

1/2 csésze szója tej (natúr)
1/2 csésze olívaolaj
1 ek almaecet
1 ek citromlé
1 tk dijoni mustár
1/2 ek agave- vagy juharszirup
1 kk só

ELKÉSZÍTÉS

1.  A sütőt előmelegítjük 220 fokra. Az édesburgonyát nem hámozzuk meg, csupán alaposan megtisztítjuk. 7-8 centis szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük.
2. Rászórjuk a füstölt paprikát, sózzuk, borsozzuk, rálocsoljuk az olívaolajat, és összerázzuk. Egy alufóliával kibélelt tepsiben 45-50 percre sütőbe tesszük.
3. A majonéz összetevőit az olívaolaj kivételével turmixgépbe helyezzük, majd egy jó percig magas fokozaton összemixeljük.
4.  Ezután minimálisra vesszük a fokozatot, majd fokozatosan hozzáadagoljuk az olívaolajat. A kész majonézt félórára hűtőbe tesszük.

 

Támogasd a munkánkat ingyenesen, amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

Facebook hozzászólások
Forrás mindmegette.hu

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.