in

FŰSZERES ÉDESBURGONYA HÁZI VEGÁN MAJONÉZZEL

HOZZÁVALÓK

2 db nagyobb édesburgonya
1 tk füstölt fűszerpaprika
1 ek olívaolaj

feketebors

A majonézhez

1/2 csésze szója tej (natúr)
1/2 csésze olívaolaj
1 ek almaecet
1 ek citromlé
1 tk dijoni mustár
1/2 ek agave- vagy juharszirup
1 kk só

ELKÉSZÍTÉS

1.  A sütőt előmelegítjük 220 fokra. Az édesburgonyát nem hámozzuk meg, csupán alaposan megtisztítjuk. 7-8 centis szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük.
2. Rászórjuk a füstölt paprikát, sózzuk, borsozzuk, rálocsoljuk az olívaolajat, és összerázzuk. Egy alufóliával kibélelt tepsiben 45-50 percre sütőbe tesszük.
3. A majonéz összetevőit az olívaolaj kivételével turmixgépbe helyezzük, majd egy jó percig magas fokozaton összemixeljük.
4.  Ezután minimálisra vesszük a fokozatot, majd fokozatosan hozzáadagoljuk az olívaolajat. A kész majonézt félórára hűtőbe tesszük.

 

Támogasd a munkánkat ingyenesen, amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Tégy egy kis sót sütőpapírra, majd kezd el dörzsölni vasalóval. Az eredmény bámulatos!

Tégy citromot a mikróba! Teljesen hihetetlen ami történni fog!