in

Glutén-, tej- és tojásmentes brokkolis csirke

Hozzávalók

1 db csirkemellfilé
250 gr brokkoli
2 db nagy krumpli
500 ml növényi tejszín
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint friss rozmaring
ízlés szerint kakukkfű
ízlés szerint oregánó
20 gr magvak (napraforgó, tökmag)
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint szerecsendió
ízlés szerint margarin
1 ek gm zsemlemorzsa

Elkészítés

1. A krumplit megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A brokkolit kis rózsákra szedjük.

2. A felaprított hagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt csirkemellet, sózzuk, borsozzuk és fehéredésig pirítjuk, majd félretesszük.

3. Egy piteformát kimargarinozunk, megszórjuk a zsemlemorzsával, majd ebbe rétegezzük a krumpliszeleteket, a csirkét és a brokkolirózsákat. Az öntethez összekeverjük a tejszínt, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott friss fűszereket, sót, őrölt színes borsot és a szerecsendiót, majd ráöntjük a zöldséges húsra.

4. 200 C fokos sütőben 30 percig sütjük, majd megszórjuk a magokkal és további 10 perc alatt készre sütjük.

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Loading…

Loading…

0

Hatalmas fogyókúrába kezdett Kasza Tibi

A tökéletes lakás: 7 aranyszabály, amelyet csak a dizájnerek ismernek!