in

Glutén-, tej- és tojásmentes tőkehalas-citromos penne

Hozzávalók

500 gr penne tészta
500 gr tőkehalfilé
2 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
250 ml növényi tejszín
250 ml zöldségalaplé
1 db bio citrom
ízlés szerint friss vagy szárított kapor
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt színes bors
szükség szerint olívaolaj

Elkészítés

1. A penne tésztát a szokásos módon al dentére főzzük. A halfilét szárazra töröljük, kis kockákra vágjuk, és meglocsoljuk egy kevés citromlével. Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a zöldséglevet és a citrom reszelt héját. Felforraljuk és 3-4 percig főzzük.

2. Hozzákeverjük a kis kockákra vágott halat és a szárított kaprot (ha friss kaporral dolgozunk, azzal elég a végén ízesíteni). Sózzuk, borsozzuk, frissen facsart citromlével ízesítjük. További 4-5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a leszűrt tésztát, és az egészet alaposan összekeverjük.

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Loading…

Loading…

0

Ha ezt a 10 dolgot megteszi a férjed, akkor a házasságotok örökké fog tartani

Skót szoknyában lépett a vörös szőnyegre Gerard Butler