GLUTÉNMENTES VEGÁN ZÖLDSÉGES MUFFIN

102

HOZZÁVALÓK

1,5 bögre rizsliszt
3/4 bögre csicseriborsóliszt
1,5 tk. szódabikarbóna
1 és 1/4 bögre víz
10 dkg vaj (vegán változatban kókuszzsír)
1/2 tk. citrom leve
1 cukkini
só, bors, kurkuma, rómaikömény

ELKÉSZÍTÉS

  1. A cukkinit megmossuk, és kockázd fel apróra (kb. egy bögrényi kockázott cukkinit kapsz).
  2. Egy tálban összekeverjük a rizslisztet, csicseriborsólisztet, szódabikarbónát, a sót és a fűszereket. Hozzá morzsoljuk a vajat.
  3. Hozzá keverjük a citromlevet, vizet és az egészet összekeverjük. Amikor elkevertük a tésztát, beletesszük a zöldséget és összeforgatjuk. (Érdemes gyorsan összekeverni.)
  4. Ha szükséges, tegyünk sütőpapírt a muffinformába, adagoljuk bele a tésztát.
  5. Tegyük 180°C fokra előmelegített sütőbe és süssük aranybarnára körül-belül 20-25 perc alatt.

Támogasd a munkánkat ingyenesen, amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

Facebook hozzászólások
Forrás mindmegette.hu

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.