in

Ha túl sok wifi és elektromágneses sugárzás ér, ezeket a tüneteket figyeld!

A tudomány hevesen vitázik róla, hogy mennyire káros, vagy nem káros a szervezetre nézve, de az mára már bizonyított tény, hogy komoly hatással van a testünkre.

Sokan tartanak aa mobiltelefonok által használt rádióhullámoktól és a közel 15 éve használt vezeték nélküli internettől, közismertebb nevén a Wifitől, illetve annak sugárzásától.

Természetesen minden sugárzást, különféle hullámokat nem tudunk kiiktatni magunk körül. Ahhoz mindentől távol, a puszta kellős közepére kellene költöznünk.

Azonban annyit megtehetünk, hogy saját erőnkből telve ezeket minimalizáljuk. Elmondjuk miért, íme néhány meglepő tény az EMF és azon belül is a Wifi-sugárzás hatásairól.

  • A különböző frekvenciájú EMF sugárzások emelik a testhőmérsékletet (kipirult arc 2-3 óra monitor nézés után, ismerős?)
  • Késő esti órákban EMF sugárzásnak kitett embereknél alvási zavarokat, nehezebb elvalvást/ébredést, rosszabb közérzetet jegyeztek fel (laptopozás ágyban, mobiltelefon nyomkodás, sosem fekszünk le időben?)
  • Műszerekkel mérhetően csökkenő elektromos tevékenység egyes agyterületeken, ami nehezebb gondolkodáshoz és kevésbé egyenletes alváshoz vezethet
  • Egy angol kutatásban magas EMF sugárzásnak kitett, fejlődésben lévő gyerekeknél (egészen 16-18 éves korig) megfigyelték, hogy nehezebben teljesítenek az iskolában, fáradtabbak
  • Szakértők szerint ritka, de extrém esetben kifejezetten káros lehet kismamákra és a csecsemőre, a fejlődés első szakaszaiban
  • Egy holland tanulmányban vizsgálták, hogy kifejezetten erős (nem otthoni, hanem ipari célra használt) Wifi-sugárzókhoz közeli növények hamarabb elhalnak, nehezebben fejlődnek, leveleiken repedések, dudorok, elszíneződések és a szövethalál egyéb formái jelentek meg

Ezek közül egyik sem hangzik túlzottan szívderítően igaz?

Hozzátesszük, ezek jó része extrémitás, tehát átlagos esetben nem előforduló hatások.

Viszont a tény, hogy bizonyos körülmények együttes jelenléte ilyen hatásokhoz vezethet, ami nem hangzik megnyugtatóan.

Az alábbiakban néhány egyszerű, a józanészre hagyatkozó tanácsot osztunk meg Veled.

Amennyiben fontosnak tartod a pihenésed, estére helyezz magadtól 1 méteres távolságon kívül minden elektromos eszközt. Nem szükséges alufóliából sapkát készítened, és betonbunkerbe sem kell költözzél.

Csak ne tartsd a közvetlen közeledben a laptopot (ne aludj vele), mobiltelefont (inkább egy távolabbi asztalra rakd a szobában, mint az éjjeliszekrényre a fejedtől 15 centire) és a táblagépet sem (bármilyen jó azon olvasni alvás előtt).

Az előzőhöz kapcsolódik, hogy inkább kapcsoljuk ki a laptopot is éjszakára, mintsem csak lehajtjuk a kijelzőt.

Ugyanis ilyenkor nem kapcsol ki, hanem alvó állapotba helyezi magát. Így spórolunk a laptop akkumulátorával is, és még egy picivel csökkentjük a minket ért sugárzást.

Ha esetleg tévére szoktál elaludni, akkor ezt is érdemes újragondolni, és legalább kipróbálni milyen elaludni anélkül. Valószínűleg kipihentebb leszel, könnyebben fogsz ébredni.

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Egészséges és ragyogó bőrt akarsz? Ezeket az ételeket fogyaszd!

Kutatók kimutatták: életünk három periódusában érezzük magányosnak magunkat