Hatásosabb, mint a fogkrém! Ezért keverjünk tejet a teához!

182

A modern civilizált világban az emberek sokkal jobban küzdenek a fogfehérítéssel, mint az őskorban élő elődeink. Számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre, de ajánlatos az elődeink által bevált receptek után kutakodni.

A teában levő tannin egy idő után maradandó nyomot hagy a fogak felületén. A barnás elszíneződést pedig, ha csak nem fordulunk szakemberhez igencsak nehéz eltávolítani. Nemrég egy új csodamódszer járta be a világot, mely segítségével hatékonyan fehéríthetjük fogainkat.

Csupán két hozzávaló szükséges, és máris olyan fogaink lesznek, akár a sokat irigyelt civilizációtól távol eső bennszülötteknek. Most eláruljuk a titkot. Kutatók szerint, ha a teához néhány csepp tejet keverünk, sokkal hatásosabb, mint bármelyik fogkrém.

Az International Jounal of Dental Hygiene szaklapban megjelent tanulmány szerint a tejben levő kazein egy védőréteget képez a fogak körül, így megakadályozza, hogy a tannin behatoljon, és elszínezze a fogakat. Talán az sem véletlen, hogy sokan tejjel isszák a teát is.

Támogasd a munkánkat ingyenesen, amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

Facebook hozzászólások
Forrás tudasfaja.com

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.