in

Házi készítésű cukorka köhögés ellen: torokfájásra is jó, és hatékonyabb mint a pirulák!

Az Egyesült Államokban először a Smith Brothers készített köhögés elleni cukorkát, amelyeket megfelelően népszerűsítettek is.

Az édesapa James Smith, családjával együtt még 1847-ben hagyta maga mögött Skóciát, és telepedett le a tengeren túlra, Kanadában, majd időközben az Egyesült Államokba költöztek.

A történészek szerint James egy házalótól, bizonyos Sly Hawkins-tól vásárolta meg a köhögés elleni cukorka receptjét, és megalkotta a Smith Brothers Cough Drops márkanevet, amely idővel meghódította a világot.

A következő videóban bemutatják, hogy miként készíthetünk mi magunk is ilyen házi csodaszert.

A köhögés elleni cukorka elkészítése:

Egy edénybe töltsünk egy bögre cukrot, egy fél bögre vizet, majd adjuk hozzá egy fél citromnak a levét, majd jöhet bele egy kanál méz, amely remek baktériumölő.

A legjobb, ha még bele aprítunk egy darab megpucolt friss gyömbért, és még jöhet bele egy fél teáskanálnyi szegfűszeg is, amelynek antiszeptikus hatása van, és sok benne az antioxidáns is.

Ezután gyújtsunk be, majd kevergessük.

Mikor minden összeállt, vegyük le a tűzről, de ekkor is kevergessük meg az egészet, hagyjuk állni 15–20 percet.

Közben vegyünk elő egy tepsit, helyezzünk rá sütőpapírt.

Ezután egy kanál segítségével csöppentsünk kis formákat a tepsibe, óvatosan, mert nagyon forró még a cukorka alap.

Ha ezzel megvagyunk, akkor hagyjuk hűlni az egészet 20 percig és közbe szórjuk meg a cukorkákat porcukorral. Ha megszilárdultak, akkor már készen is vannak.

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Soha nem szabad így fűteni, ez rákkeltő is lehet!

Mosógépszerelő elárulta a titkot: ha ezt mindenki megcsinálná a mosógépével, nem romlanának el!