in

Hazugság vagy kegyeshazugság?

Egyértelmű, hogy a kegyes hazugságok között lapulnak olyanok, amiket nem akkora baj, ha használunk a kapcsolatban.

Többet ártana az őszinteség például abban a helyzetben, amikor a fenekünk méretén aggódunk vagy az elrontott frizuránk miatt fordulunk vigaszért a párunkhoz. Van azonban négy olyan fajta hazugság, ami lerombolhatja a párkapcsolatban a bizalmat teljesen, és ha fény derül rájuk, nem biztos, hogy lesz már visszaút. Todd Reach párkapcsolati tanácsadó leírta melyek ezek a hazugságok.

1. Hazugság a megcsalásról

A megcsalás már önmagában egy olyan tény, ami aláássa a párkapcsolatot rendesen, ha még ezt megfejeled egy hazugsággal, akkor csak tovább rontasz a helyzeten. Érthető persze, hogy miért érzel arra késztetést, hogy ne mondd el az igazat, hiszen nem akarod megbántani a párodat, és valószínűleg nem célod tönkretenni a párkapcsolatot sem. A hazugság azonban még nem mentett meg senkit a következményektől. A szakember szerint a megcsalás önmagában nem feltétlenül jelenti egy párkapcsolat végét, sőt, a kutatások szerint azok a kapcsolatok sokkal jobb eséllyel túlélik a hűtlenséget, ahol őszintén felelősséget vállal érte a vétkes fél.

2. Hazugság az érzelmekről

Ha elnyomod az érzéseidet, azzal bizony rosszat teszel a kapcsolatnak. Ne mondd azt, hogy semmi bajod, ha épp mérges, fáradt, szomorú vagy, mert azzal eltávolítod csak magad a párodtól. Ebben a nők és férfiak ugyanúgy hibásak szoktak lenni, pedig pontosan látják egymáson, hogy mikor van probléma, általában ezért teszik fel az ominózus kérdést, hogy „mi a baj?”. Felejtsd el a „semmi” választ, mert veszélyesebb ez a kicsinek tűnő hazugság, mint gondolnád.

3. Hazugság a szexről

Egy kutatásban nagyon szomorú eredményt találtak: a nők 80 százaléka füllent az orgazmusról. A szakember szerint érthető, hogy nem akarjuk megbántani egymást, de ha nem vagyunk őszinték az ágyban, akkor sosem fog kiderülni, hogyan szerezhetnénk örömet a másiknak. Igenis kommunikálni kell egy párkapcsolatban a vágyakról és igényekről, máskülönben nem érhető el a kielégítő szexuális élet. Természetesen nem lehet megalázó a másik fél számára, amikor erről beszélünk, úgyhogy okosan kell megválasztani a szavakat az ilyen beszélgetésekhez.

4. Hazugság a pénzről

Ismerős a helyzet, hogy csak a felét vallod be annak, amennyibe az a ruha került? Vagy a férjnek van egy eltitkolt bankszámlája? Nem olyan egyedi esetek, és sajnos nagyon károsak a párkapcsolatra nézve. Ezt a szakember pénzügyi hűtlenségnek hívja, aminek a hatása is majdnem olyan romboló, mintha tényleges megcsalás történne. Bizalomvesztést okozhat, amiből nagyon nehéz feltápászkodni, ha hazudtok egymásnak a pénzügyekben, sőt, a válások jelentős része a pénz miatti veszekedés miatt történik, függetlenül az anyagi helyzettől. Inkább válaszd az őszinteséget, vállald a konfliktust, ezzel húzhatod ki a pénzügyi problémák méregfogát.

Forrás nlc.hu

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

hozzászólás

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Loading…

Loading…

0

Tippek az otthoni hajfestéshez

A cicák szülőként tekintenek a gazdájukra állítják a tudósok