in

Hűtlenség és megbocsátás, van folytatás vagy továbblépünk?

Amikor 40 fölött tapasztalja meg az ember, hogy a házassága tönkre ment, nem lehet megmenteni, jön a válás sok esetben. Innen jön a hogyan tovább. Magára marad a nő egy vagy két, akár több gyerekkel. Beleesünk az önsajnálatba, múlton való rágódásba. Pedig ezek nem visznek előre.

A válás olyan, mint a gyász. Mondják a pszichológusok. Igazuk van. Először jön a düh, a harag, vádaskodás, aztán a miértek, a fájdalom, szomorúság, végül csak az idő marad és megszokjuk, hogy a másik nélkül éljük az életünket, csak a szépre emlékezünk. Olykor hiányzik, olykor örülünk, hogy megtettük.
Ha benne maradunk az önsajnálatban, az semmi jóra nem vezet. Ezért tekintsünk úgy a helyzetre, mint egy új lehetőségre. Nem mindenkinek adatik meg az életben lehetőségként, hogy mindent újrakezdjen. Mert mit veszítünk el a szétválással? Mindent. Lelkileg összetörünk, oda az önbizalmunk, az anyagi biztonságunk és ami marad, az a függetlenség, önállóság.

Mi okozhat válást egy kapcsolatban?

Legtöbb esetben a hűtlenség. Egy nő számára a hűtlenség azt okozza, hogy minden összetör benne. A hűtlenséggel együtt jár az önbizalom elvesztése és az elértéktelenedés. „Nem vagyok elég jó…

” Vannak emberek, akiknek nem lehet megfelelni. Úgy vélem a hűtlenség két esetben tud megjelenni: vagy olyan a személy, hogy túlzottan meg van áldva szerelem energiával, vagyis a férfi „magvető”,

hozzátartozik a személyiségéhez, illetve a másik eset, az elhanyagoltság. Természetesen ez fordított helyzetben is igaz, amikor a nő hanyagolja el a férfit, illetve a nő a túlfűtött. Abban az esetben, mikor a másikat elviszi a vágy, nem biztos, hogy meg tudjuk előzni. De azért tudunk tenni, hogy a másik ne érezze elhanyagolva magát.
Egy kapcsolat olyan, mint egy vállalkozás, mindig szükség van újításra. Ne legyen monoton, mindig ugyanaz. A kapcsolatok tanítanak. Egymást tanítjuk. Fontos, hogy szeressünk. Dédelgessünk. Jó szó és érintés és érzelmi dolgok nélkül nem tudunk létezni. Amikor valaki kis állatot tart, azok a pici lények az érzelmi űrt töltik ki. Érzelmi közeledés nélkül nem tudunk élni.
Az elhanyagolást tekintve veszélyes időszak a nőknél a szülés és a gyerekágyi szakasz, férfiaknál a kapuzárás.
Mit kell tenni? A szeretet adagot kell növelni és megbocsátani. Persze ez függ attól is, hogy a kapcsolat hol tart, milyen könnyen tudsz megbocsájtani, ha már megtörtént, hogy egy 3. fél jelent meg a kapcsolatban. És igen, ez kényes kérdés. Kimondjuk „megbocsájtok”, de tényleg? Így is érezzük? A nő legtöbbször inkább lenyeli és elfogadja a dolgokat, mert szereti, ha van otthona, az otthont nem bontja fel. Okos, tanult emberek sokszor megalázó helyzetekbe képesek belemenni, hogy megtartsák a kapcsolatot.
Jó tanács, soha nem kutassák ki ki volt a 3. fél! Mi emberek ilyenek vagyunk, mindent tudni akarunk. Soha ne meséljen a csaló fél többet, mint amennyit a másik elbír. A nők, feleségek nehezen teszik túl magukat ezen. Amikor a hazugság beteszi a lábát a kapcsolatba, rombolások lesznek benne, vagy így vagy úgy vége lesz. Nem lehet elfelejteni, meg nem történté tenni. Így nincs megbocsátás. Ha állandóan felhánytorgatjuk, mit tett a másik, ha nem tudunk tovább lépni, így nincs értelme folytatni. Akkor nem tudtunk megbocsájtani. Azzal mérgezzük a kapcsolatot. Ha úgy döntöttünk együtt maradunk, segítsünk a másiknak, ne romboljuk tovább azt, amit építeni kellene.
Hölgyeim, egyet jegyezzenek meg jól, ha fiatalabbal csal meg a párunk, sosem probléma. Mert visszatér hozzánk, csak kilengett picit. Ha korabelit talál, az már veszélyes.
Ha valaki el volt hanyagolva és ezért lépett félre, nem tud 100%-osan bocsánatot kérni. Ez viszont nem elég ahhoz, hogy újra tudjon a másik hinni és bízni. Mindkét fél rájön, hogy hibázott. A férfiak úgy vannak teremtve, hogy több nőt is tudnak szeretni egyszerre. A férfi mire meggondolja, már megtette. A nő viszont tudatában van, hogy mit tesz, meggondolja. Ezért nekünk tisztában kell lennünk azzal, hogy a döntésünknek milyen következménye lehet.

VÁLÁS

 

„Legyenek pozitív gondolataink, hiszen gondolatainkból lesznek szavaink. Legyenek pozitív szavaink, hiszen szavainkból lesznek cselekedeteink. Legyenek pozitív cselekedeteink, hiszen cselekedeteinkből lesznek szokásaink. Legyenek pozitív szokásaink, hiszen szokásainkból lesz életstílusunk. Legyen pozitív életstílusunk, hiszen életstílusunk lesz a végzetünk. „

Mit gondolsz erről? Szavazz!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Loading…

Loading…

0

2020-ban melyik hajszín lesz az igazán trendi

Gyerekük lesz a sztárpárnak