Connect with us

Nők országa

Igazi vagy műanyag rizs? Ezzel a trükkel tudod kideríteni azonnal!

Kína a legnagyobb rizstermelő hatalom a világon, évente több, mint 200 milliónyi mennyiséget termel és exportál világszerte.

A rizs nagyon egészséges élelmiszer, azonban legyünk óvatosak, mert előfordul néha, hogy hamisított termékkel találkozunk az üzletek polcain.

Honnan tudhatjuk, hogy hamisított, műanyag rizzsel van dolgunk?

Bizonyos források szerint a zacskós rizs peszticid anyagok, édes burgonya, szintetikus gyanta, és krumpli összedolgozásából készül.

Fogyasztása nagy mennyiségben gyomorpanaszokat, és mérgezést is okozhat. Ha nem akarunk egészségtelen rizst fogyasztani, teszteljük le inkább.

1. Egy pohár vízbe tegyünk egy evőkanál nyers rizst. Ha a pohár alján maradnak a rizsszemek, akkor rendes rizzsel van dolgunk, de, ha felszállnak a víz tetejére, akkor hamisított a rizs.

Ez utóbbit jobb, ha nem fogyasztjuk.

2.Egy serpenyőbe tegyünk néhány rizsszemet, majd tegyük oda a kályhára. Ha elkezdenek füstölődni, és erős égett műanyag szagok lesz, akkor egészen biztos, hogy hamisított rizzsel van dolgunk.

3.Próbáljunk meg összetörni néhány rizsszemet.

Ha finom, egységes porrá alakul, akkor azt jelenti, hogy rendes rizzsel van dolgunk.

De, ha sárgás maradványok vannak benne, akkor műanyag adalékanyagot tartalmaz.

A természetes rizs nagyon egészséges, fogyasszunk belőle minél többet, illesszük be az étrendünkbe, hiszen számtalan módon elkészíthető.

Facebook hozzászólások

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Még több

Fel

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.