Így csinálj bundás kenyeret olajszag nélkül: eddig miért nem így csináltam?! Sokkal finomabb is!

Ezzel a módszerrel elejét veheted annak, hogy olajos legyen és áradjon az olajszag a konyhában.

Hozzávalók:

  • 6 szelet szendvics kenyér
  • 3 tojás
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • bors
  • 5 dkg reszelt trappista sajt
  • vaj a tepsi kikenéséhez

Így készítsd el:

A tepsit kikenem vajjal, a tojásokat felverem majd sózom, borsozom.

A tejföl is mehet az edénybe. Kell még egy alapos átkeverés. A kenyérszeleteket átforgatom a tojásos keverékbe berakom a tepsibe. Kettő kerül egymás mellé, és három réteg lesz egymáson.

A maradék tejfölös-tojásos keveréket ráöntöm. Jól lepje el a kenyereket! Olyan 200 fokosra melegítem a sütőt és 25-30 percig sütöm a bundás, rakott kenyereket.

Most kell a reszelt sajt és újra visszadugom a sütőbe 5 percre.

Nagyon finom vacsora lesz, de főzelék mellé hétköznapi ebédnek is remek.

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

2019 háromnapos hétvégéi, szabadnapjai: itt az egész évre levetített lista!

Fáj a füled? Próbáld ki ezt a remek házi praktikát!