in

Így tudhatod meg, hogy káros alumíniumot tartalmaz-e a kozmetikumod, dezodorod!

Vessünk egy pillantást az összetevők listájára a termék hátoldalán. Az egészségünk nem játék!

Az izzadásgátlókat érdemes este alkalmazni, és nem közvetlenül a hónalj borotválása után, mert jelenleg még nem tisztázott, hogy mennyi alumínium juthat be az emberi szervezetbe.

Erre vonatkozóan folyamatban van egy hosszú távú európai szintű vizsgálat, de az eredményekre még legalább egy évet kell még várni.

Nem minden gyártó használja helyesen a dezodor és az izzadásgátló kategóriákat, és előfordulhat, hogy a dezodor szót egy olyan termék címkéjén, vagy palackján találjuk meg, mely alumíniumot (ACH) is tartalmaz.

Ebben az esetben vessünk egy pillantást az összetevők listájára a termék hátoldalán.

Az alumínium minden esetben az összetevők listájának (INCI) felső részén található, és az alumínium-klorohidrát fogalomban bújik meg.

Egyes valódi dezodorokat (ACH nélkül) gyártó vállalatok ma már megkönnyítik a fogyasztó számára a tájékozódást.

Ezek, a dezodor első oldalán jól látható módon feltűntetik, hogy „alumínium-mentes“ – egy ideje a CD is ellátja ezzel a felirattal a dezodorait.

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Figyelem, macska és kutyatartók! Erre nagyon vigyázzatok karácsonykor! A kedvencetek élete bánhatja!

Figyelem! Ez a tisztítókúra életveszélyes! Kiszáradást és agyhalált is okozhat!