in

Így változik a mozizás a járvány után

A  koronavírus-járvány olyan horderejű változásokat indíthat el a filmiparban, melyre évtizedek óta nem volt példa. Nem pusztán arról van szó, hogy megváltozhatnak a nézőtéren elvárt viselkedésminták, vagy kevesebb nézőt engedhetnek be az üzemeltetők egy-egy vetítésre. A járvány hatása ennél sokkal mélyebb lehet, és átalakulásokat hozhat a most uralkodó filmgyártási és filmforgalmazási koncepcióknál is. Noha a változások kifutása pontosan még ezen a területen sem ismert, néhány, látható tendencia jó irányjelző lehet arra, hogyan alakulhat át a mozik világa.

A nagy költségvetés előfeltétele lehet a nagy vászonnak

Könnyen lehet, hogy a kis és közepes büdzsével készülő stúdiófilmek lassan búcsút inthetnek a nagyvászonnak, hívja fel a figyelmet Növekedés.huösszeállítása. A mozik jövője körül már a koronavírus járvány előtt is sok volt a kérdőjel. Hiába jöttek egymás után a kasszasikerek, tavaly Észak-Amerikában a nyár végéig 6,3 százalékkal kevesebb forgalmat termeltek a jegypénztárak, mint az előző év azonos időszakában.

A visszaesés már évek óta tart, függetlenül attól, hogy minden évben akadnak kiemelkedő pénzügyi eredményt hozó filmek. Az egyik filmipari szakértő, David A. Gross szerint a visszaesés Hollywood kreatív válságának köszönhető.
Magyarázata szerint a probléma egyik oka, hogy a nagyvásznat elárasztották a folytatások és a remake-ek.Már pedig ha ezek nem tudnak eredetiek és érdekesek lenni, akkor hamar elveszthetik a közönségüket.

A cikk folytatása az origo.hu -n olvasható

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

Loading…

0

Sokszor felmerült bennem, hogy mi a francért maradtam életben

Elvetemültek Megrongálták Wichmann Tamás sírját