in

Így varázsold csillogóvá a vízköves csempéd

Zuhanyzás során sajnos épp elegendő egy minimális víznek kerülni a csempére ahhoz, hogy azok maradandó, vízköves nyomot hagyjanak ott. Mutatunk olyan jól bevált házi praktikát, amivel a csempéink szebbek lesznek, mint új korukban!

A só az egyik legjobb módja annak, hogy megtisztíthassuk a fürdőszoba csempéit a vízkőtől. Nincs más dolgunk, mint víz hozzáadásával pasztát készíteni belőle és egy szivacs durvább oldalával alaposan áttörölgetni vele a csempét.

Faszén

Ha a nyári grillezésből maradt egy kis faszén, akkor nyugodtan bevethetjük erre a problémára. Tegyük a faszenet a fürdőszobába egy kis tároló edénybe, vagy bármibe, ha zavar a látványa és hagyjuk a fürdőkád közelében. Segít felszívni a párás, nedves levegőt és kevesebb víz csapódik majd le a csempére.

Ecet

Kevés ecetet keverjünk össze ugyanannyi vízzel és permetezzük be vele a csempét. Várjunk körülbelül 30 percet, amíg feloldja a vízkövet, majd nedves, végül száraz ronggyal törölgessük át.

Szódabikarbóna

Akár vízzel keverve pasztaként, akár hígabb formában kiválóan oldja a vízkövet.

 

Támogasd a munkánkat ingyenesen, amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Tégy citromot a mikróba! Teljesen hihetetlen ami történni fog!

Férfiak félelme az ágyban