in

Ilyen a vércsoportod? Akkor abba a 15%-ba tartozol, akik különlegesek: még az orvostudomány számára is rejtély!

Ezeknek az embereknek az őse nem kizárt, hogy egy eddig ismeretlen közös ős, vagy akár földönkívüliek. Genetikai rejtély borzolja a kedélyeket a különleges vérvonallal kapcsolatban.

Az alap vércsoportok: A, B, AB és 0. Ezek mindegyike rendelkezhet Rh-faktorral. Ennek értelmében létezik Rh-negatív és Rh-pozitív is. Az RH-faktor megléte és elnevezése a Rhesus majmok kísérleteiből származik.

A teória szerint a negatívak DNS-e nem földi eredetű szekvenciákat is tartalmaz, és a népesség mindössze 15%-a hordozza magában az Rh-negatív vércsoportot.

Néhány jellemzője az Rh-negatív embereknek:

 • A sehova nem tartozás érzése
 • “Misszió” érzés az életükben
 • Emberiség iránt érzett nagyfokú empátia, érzékenység
 • Plusz borda vagy csigolya
 • Magasabb IQ
 • Fogékonyság és érdeklődés a tudomány és sci-fi irányába
 • Fokozott pszichés ill. intuitív képességek
 • Magasabb vérnyomás
 • Gyakori a világos szemszín
 • Érzékenyebb a napfényre, hőre
 • Élénk álmok
 • Erős megérző képesség

Az RH-faktor konkrétabban egy antigént jelent, ami 1) van a vérben 2) vagy nincs a vérben. A Rhesus majmok vérében fellelhetőek. A genetikai kutatások alapján mindent képesek vagyunk örököni az őseinktől, kivéve a mutációkat – írja a Collective Evolution.

Elődeinktől mindenféle mixeket kaphatunk. De alapvetően visszakereshető az eredete a géneknek.

Ha a majmoknak és az embernek volt közös őse, az magyarázza az RH-faktor meglétét.

Hiszen minden főemlős rendelkezik vele. Kivéve azt a 15%-át az embereknek! Sőt, élnek vércsoportnélküli emberek is – írja az Index. Az orvosok a huszadik század közepén kezdték összekapcsolni a betegségeket és a vércsoportokat.

Azóta kiderült, hogy az A vércsoportba tartozóknál például magasabb bizonyos rákfajták kialakulása, vagy hajlamosabbak szívbetegségekre.

Más vércsoportoknál mások a kockázatok. Az okokra azonban még nem jöttek rá a kutatók, éppen csak pedzegetik az indokokat. Kevin Kain, a Torontói Egyetem kutatója azt vizsgálja például, hogy miért védettebbek a 0-s vércsoportúak a maláriával szemben.

De visszatérve az Rh-negatív vércsoporthoz! Mivel minden az őseinktől jön, akkor az Rh megléte is. Sehol máshol a természetben nem fedezhető fel az antigén, csak a főemlősöknél. Mi tehát a magyarázat arra, hogy némelyekből hiányzik? Talán az, hogy az ősünk nem itt fejlődött ki a Földön?

– tehetnénk fel a kérdést.

Érdekes tény, hogy egy Rh-negatív anya, ha Rh-pozitív bébivel várandós, akkor a teste azt megtámadja, antitesteket kezd termelni. Ennek értelmében két lehetőség adott: elvetél vagy beteg gyermeke születik.

Ezt hívják Rh-összeférhetetlenségnek. Így nem árt a pároknak teszteltetni magukat a faktorra, mert a második babánál komoly gondok jelentkezhetnek! De miért ítéli “idegennek” a szervezete azt a bébit?

Ez a furcsaság arra utal, hogy két egymással keresztezni képes, de genetikailag nem azonos faj utódja jön létre.

A tudósok anomáliaként tekintenek most az RH-negatív vércsoporttal rendelkező emberek létrejöttére. Ha ez mutáció eredménye, akkor hogyan öröklődhet? Miért nem veszik ki, ha ilyen veszélyes? Ha pedig a megoldás egy másik ős, akkor honnan eredünk?

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Hagyma: 11 féle általános betegségre jó, ezt sokan nem is tudják!

A nagymama forró ecetet öntött a lefolyóba: legjobb dugulás elhárító trükk!