in

Ismerkedj kicsit másként

Húszévesen te sem gondoltad, hogy 50 évesen az ismerkedés lélektanáról olvasol majd. Ha valaki azt mondta volna, hogy harminc év múlva még egyedülálló leszel, rögtön egy lakatlan szigetre vonulsz, vagy egy unalmas házasságba menekülsz. Bizonyára nem azért vagy egyedül, mert élvezed a magányt. Kihasználtad a fiatalságodat, a karrieredre koncentráltál, utaztál, és hopp, az idő egyszer csak elszállt feletted.

Az egyedüllét máshogy fest, mint régen
Az, hogy most egyedülálló vagy, nem jelenti azt, hogy nem vagy kapcsolatpárti. Biztosan te is szívesen állapodnál meg egy hűségben és tiszteletben gazdag kapcsolatban. Huszonévesen a tökéletes férfiról fantáziáltál, akiről mára már tudod, hogy nem létezik. De 50 fölött már beérnéd egy biztos partnerrel, valamint annak minden tökéletlenségével.

A randevúk más hangsúlyt kapnak
Mára a randevúkultúrád megváltozott. Anno minden találkozóra illatos, ragyogó hajjal érkeztél, ma már csak gondosan igyekszel eltüntetni ősz hajszálaidat. Egykor még szemceruzát használtál a csábítás érdekében, ma már inkább kerülöd a sminktermékeket, hiszen semmiképpen sem szeretnéd egy transzvesztita benyomását kelteni. Hajdanán imádták szellemes, nyers humorodat, ma különösképpen oda kell figyelned, nehogy zsémbesen cinikusnak hangozz. Huszonévesen nagy hangsúlyt fektettél a fehérnemű kiválasztására, hátha az este folyamán felforrósodik a hangulat, ma viszont csupán felkapod hasleszorító bugyidat.

Bárhogy történt, jól tetted
Talán még éretlen voltál és búcsút intettél igazán értékes fiúknak. Mást tartottál fontosnak, mint ma. Meg kellett birkóznod a démonjaiddal, hogy együtt élhess döntéseiddel. Mi lett volna, ha…? Csakhogy ez nem számít többé. Soha ne feküdj le megbánással a szívedben!

A második házasságok kora
Gyanítom, most az idő múlásának hátulütőin szomorkodsz. Szeretnélek felvidítani egy kicsit. A középkorúságnak több előnye van, mint gondolnád. A főiskolán még dadogó, babaarcú stréberek mára igazi férfiakká értek. Valaki második feleségévé válni egyáltalán nem mostoha feladat. Hagyjuk csak, hadd kövessék el első frigyük során a hibákat, így nekünk maradhat a napos oldal. A szexuális életük is megváltozott, túlléptek a kísérletező fázison, sokkal jobban értékelik az intimitás szentélyét.

Az önbizalom erőt ad
Korunk legnagyobb előnye az önbizalmunk lehet. Már pontosan tudod, hogy ki vagy, ismered az erősségeidet. Érthető, ha azt szeretnéd, hogy önérzeted mellé társuljon évekkel ezelőtti tündöklő fiatalságod és bomba tested, de hidd el, sokkal többet ér az érettség, amely a tarsolyodban lapul. Nincs az a valamire való férfi, aki ne értékelne egy igazi nőt. Ne feledd, csodálatos vagy úgy, ahogy vagy, beleértve a korodat is!

 

Forrás: 50folott

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Loading…

Loading…

0

4 jel, ami a terhességi teszt előtt megjósolja a várandósságot

100 év vacsorája egy 3 perces videóban tálalva