in

Kerted csodaszere lehet a tojáshéj, nézd meg miért

A tojás elhasználása után a kukába dobtuk eddig a tojáshéjat? Ezzel minden rendben, hiszen a legtöbb ember így cselekszik, de akik a kertjük csodaszerét keresik, azok felhasználják és okosan teszik!

Íme néhány tipp, aminek a kipróbálása téged is meggyőz majd a tojáshéj kerti felhasználásában.

Szerves trágya

A tojáshéjban található kalcium létfontosságú az egészséges talaj szempontjából. A kertben használt tojáshéj ráadásul segít megakadályozni az ásványi anyagok lebomlását, ahogyan a felszínen vannak. Ha egy vegyi anyag mentes trágyát keresünk, pár darab tojáshéjat törjünk szét és szórjuk a növény talajára, ami csodát tesz majd azzal.

Madarak
A madarak képesek lehetnek a frissen elszórt magvakat vagy a növényekből egy-egy darabot elcsipegetni, amit nem igazán tudunk megakadályozni. A tojáshéj azonban ízletes számukra és nem is árt nekik, mivel tele van kalciummal, így ha egy kis tálkában helyezünk ki nekik táplálékot, eszük ágában sem lesz szétnézni a kertünkben.

Kiemelkedő műtrágya
Meg se forduljon a fejünkben a boltban műtrágyát vásárolni, a legtermészetesebb és legolcsóbb műtrágya ugyanis ott lapul az otthonunkban. Kétféle módon használhatjuk. Az egyik, ha a földben csinálunk egy lyukat, ahová a növény kerül majd, és szórunk bele összetört tojáshéjat. A földben gyorsan lebomlik, a növény számára pedig nagyon jó lesz. A másik módszer a magok elültetése előtt ajánlott. A földben szintén egy lyukat kell képezni,aminek az aljára tojáshéjat kell tenni, majd elültetni a magot.

Csigák ellen
A csigák igazi kis kártevők lehetnek a kertünkben, vegyszerekkel permetezni a növényt emiatt nem túl tanácsos. Ha a föld felszínét megszórjuk tojáshéjjal, a csigák puha testét bántani fogja, és azonnal “sarkon fordulnak” majd, ha találkoznak a kellemetlen érzéssel.

 

Forrás: tudasfaja

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

hozzászólás

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Loading…

Loading…

0

Az anyuka karjai között halt meg a nyolc hónapos kisfia

A nagymamáknak boldog életük volt