Különleges fűszeres fasírt: ez mindig elfogy, a család kedvence lesz!

A fasírt sokak kedvence, elkészítésében talán nem is létezik olyan sok változat, de mi most mégis mutatunk egy különleges elkészítési módot, amit ha megcsinálsz, még aznap üresen marad majd a tányér utána!

Az alábbiakban egy fasít receptet mutatunk, amihez természetesen használunk tojást, csak egy kicsit másképp, mint eddig.

Hozzávalók:

  • 500 gramm marhahús
  • 1 teáskanál szójamártás
  • 5 tojás
  • 300 gramm zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 csokor kapor
  • 2 cikk fokhagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál citromlé
  • 300 ml napraforgóolaj
  • só, bors

Elkészítés:

1. Főzzünk meg 4 tojást.

2. Egy nagyobb edényben keverjük el a darált húst, az apróra vágott fokhagymával, és a szójaszósszal.

3. Adjuk hozzá az apóra vágott kaprot, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

4. Osszuk 4 részre a darált húst. Formázzunk egy lapos masszát mindenikből, majd tegyünk a közepébe egy főtt tojást.

5. A maradék egy tojást verjük fel, majd forgassuk a fasírtokat előbb a lisztbe, utána a tojásba, majd a zsemlemorzsába.

6. Süssük aranybarnára a forró olajban, majd csorgassuk le, és tegyük egy papírtörlővel bélelt tálcára. Tegyük a tálcát 10-15 percre a 175 fokra előmelegített sütőbe.

7. Készítsük el a szószt. Keverjük el a mustárt, a majonézt, és a citromlevet. Mikor kissé kihűltek a fasírtok, ebbe a szószba mártogassuk.

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Császármorzsa: a dédimama filléres finomsága! Könnyű elkészíteni!

Káposztás kezelés a bokádra: erős gyulladáscsökkentő hatása lehet!