in

Kürtőskalács? Így készítsd el otthon! Pofonegyszerű és fillérekből megvan!

Ugyanaz, mint amiket kint árulnak a vásárokon, csak az ára jobb, és annyit készítesz belőle, amennyit csak megkívánsz!

Meguntam, hogy csak a vásárokban vehetünk, ezért megtanultam elkészíteni!

A család minden tagja imádja, ha kéthetente nem sütöm meg, már követelik!

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt,
  • 15 dkg vaj,
  • 5 dl tej,
  • 5 dkg élesztő,
  • 6 tojássárgája,
  • cukros dió.

Elkészítése:

Tésztát gyúrunk egy kiló lisztből — tizenöt deka olvasztott vajjal, fél liter tejjel, amelyben öt deka élesztőt oldottunk fel, hat tojássárgájával és kevés sóval.

Jól kidolgozzuk, és annyi cipóra osztjuk, ahány kalácsot akarunk készíteni belőle.

Letakarjuk és kelni hagyjuk.

Ha a tészta megkelt, hosszú szalagformára nyújtjuk.

A kürtöskalácsformákat megkenjük vajjal, a tésztát rájuk tekerjük, ujjunkkal el is lapítjuk.

Ezután tojásfehérjével vagy olvasztott vajjal megkenjük, cukros, apróra vágott dióval meghintjük, és parázs fölött forgatva (de a sütőben is lehet) szép pirosra megsütjük.

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Mind a tíz ujjad megnyalod: Falusi májas hurka készítése magyarosan!

Veszélyesek lehetnek a fogamzásgátlók, nemrég derült ki! Titkos veszélyre hívták fel a figyelmet!