in

Kutatások igazolják, hogy a toalett papír súlyos mérgezést, de akár rákot is képes okozni!

Kutatások lebbentették le a fátylat arról, hogy allergiát, mérgezéseket de még daganatokat is elő tud idézni. A csúf igazság az illatosított és vegyi anyagokkal átitatott wc papírokról!

Van, aki a legolcsóbbat választja, van, aki a legpuhábbat vagy a legillatosabbat, míg más talán odafigyel arra is, hogy az általa megvásárolt toalettpapír ne tartalmazzon olyan anyagokat, amelyek károsak lehetnek az egészségre nézve.

Utóbbira ugyanis reális az esély, legalábbis a Rodale’s Organic Life című környezettudatos életmóddal foglalkozó magazin egy nemrég megjelent cikke szerint, amelyben összegyűjtötte, melyek azok az okok, amelyek miatt veszélyes lehet egy adott termék.

Az említett cikk szerint jobb óvakodni az olyan termékektől, amelyek a csomagolás felirata szerint extra erős típust jelentenek, némely WC-papír erősebbé és ellenállóbbá tételéhez ugyanis akár formaldehidet is alkalmazhatnak.

Ez pedig amellett, hogy felelős lehet a szeméremtest krónikus irritációjáért is, karcinogén, vagyis rákkeltő anyag.

A kutatók legtöbbje problémásnak tartja továbbá azokat a termékeket is, melyek BpA-t, vagyis biszfenol A-t tartalmazhatnak, mely a világ egyik legnagyobb mértékben gyártott kemikáliája.

Ráadásul annak ellenére is, hogy kutatások világítottak rá, milyen mértékben lehet felelős az endokrin rendszer zavaráért, a hormonzavarokért, valamint bizonyos rákos megbetegedések kialakulásáért.

Amellett, hogy célszerű kerülni minden olyan terméket, amelynek gyártásához különféle, mesterséges festékanyagokat használnak fel, a cikk szerint érdemes vigyázni az illatosított, illetve a krémekkel átitatott termékekkel is.

Ezek a krémek ugyanis gyakran takarnak alapanyagként olyan kőolajszármazékokat, amelyek rossz hatással lehetnek az érzékeny bőrre, irritálhatják azt, illetve égő érzést válthatnak ki.

Tekintve, hogy a WC-papír esetében milyen érzékeny területekről van szó, érdemes kerülni a hasonló termékeket.

Bár sokan odáig mennek, hogy a WC-papír-használat gyakoriságának minimálisra csökkentését javasolják – bidét, illetve hagyományos WC-re szerelhető bidécsapot alkalmazva helyette -, már azzal is sokat tehetsz egészségedért, ha vásárláskor a csomagolás alapos átolvasása által ügyelsz arra, hogy a termék környezetbarát és vegyszermentes legyen.

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

5 pénzmágia, ami tényleg működik! Így vonzd be a bőséget az életedbe!

Öt varázslatos tibeti jógagyakorlat: felszabadítják a tested és a lelked!