in

Mi az, drága, agyoncukrozott, és folyékony méregnek is hívják, és rengetegen isszák?

Sokan a saját gyerekeiknek is adják, pedig az egészségükkel játszanak…

Tudtad, hogy forgalmazva van a világban mindenhol egy oylan folyadék, amit sokan méregként aposztrofálnak?

És azt, hogy ez a különleges méreg egyes országokban hamarosan tiltás alá eshet?

Rengetegen isszák, sokszor még fiatalok, gyerekek is, pedig valójában meg is ölhetné őket.

Az energiaital megkerülhetetlenül az egyik legnépszerűbb ital mind közül a fiatalok körében, ám nem árt, ha tudjuk, hogy túlzott fogyasztása milyen hatással lehet szervezetünkre.

Az energiaitalok nagy mennyiségű koffeint tartalmaznak, ami azonban nem csak hogy blokkolják a vitaminok és ásványi anyagok felszívódását, de ki is hajtják kb 60%-át. Ez fokozottan legyengítheti az immunrendszerünket.

Sajnálatos módon a magas koffein tartalmú italok olyan mentális betegségeket is okozhatnak, mint a szorongás vagy a depresszió, sőt, reakcióba léphetnek az agyműködést vagy idegrendszert szabályozó gyógyszerekkel.

Az energiaital egyik legdominánsabb alkotóeleme az aszkorbinsav, amely bizonyítottan növeli a vesekő kialakulásának kockázatát.

Összességében talán annyit fűzhetünk ehhez még hozzá, hogy természetesen ebben az esetben is a mértéktartás a legfontosabb.

Nem lesz semmi súlyos betegségünk, ha néha-néha megiszunk egy energiaitalt, hosszan tartó és rendszeres, nagy mennyiségben való ivása azonban már okozhat egészségügyi panaszokat.

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Dr. Csernus Imre elmondta, miért élnek nagyon sokan virtuális életet, az életük minden pillanatát az üzenőfalukra kiposztolva!

Ezzel a különleges karácsonyi fűszeres-narancsos házi légfrissítővel napokig karácsonyi illatot varázsolhatsz otthonra!