in

Mit tegyek szakítás után

Mindannyian éreztük már egy szakítás kínzó gyötrelmeit. A fájdalom valós, és sokszor azt hisszük, nincs semmi, amely elmulaszthatná. Mit tehetünk szakítás után, amikor veszteség ér minket?

Szakítsd meg a kapcsolatot!
A szakítás utáni legelső szabály a kontaktus megszüntetése. Tarts távolságot, ne írj rá, ne hívd föl és végképp ne találkozz vele személyesen. Nem kell örökké kizárnod őt az életedből, csak amíg még sérülékeny vagy. A nem működő kapcsolatba való visszamenekülés esélye sokkal nagyobb, ha továbbra is tartjátok a kapcsolatot.

Engedd szabadjára érzéseidet!
A sírás, a zokogás és a kiabálás helyén való. Ki kell engedned a benned lévő feszültséget. Szakítás után nem lehetséges a továbblépés addig, amíg megpróbáljuk elfojtani a fájdalmat. Adj teret a gyötrő érzéseknek, hogy utána végleg távozhassanak! Tarts ki és mindig emlékezz rá, hogy idővel a kínlódás intenzitása csökkenni fog.

Fogadd el, hogy vége van!
Semmiképp se kezdj el spekulálni, hogy mi lett volna, ha…? Minden okkal történt úgy, ahogy. Az emberek hibáznak, olykor visszafordíthatatlanul. Cselekedeteitek a kapcsolat során még számítottak, a szakítás után azonban már nem. Felesleges feltételezésekbe bocsátkozni. Ne add fel, a szívednek talán több idő kell felismerni, hogy vége van, de az eszed segíthet a felzárkózásban.

Találd meg önmagadat!
Gyakran elveszítjük magunkat egy kapcsolatban, többé az „én” fogalma alig létezik. Itt az ideje, hogy újradefiniáld magadat. Térj vissza rég elfeledett hobbijaidhoz, keresd fel rég nem látott barátaidat! Az egyedüllét tökéletes alkalom arra, hogy új szenvedélyeket találj magadnak. Tűzz ki célokat, melyek csakis rólad szólnak!

Figyelj oda a gondolataidra!
Nem kell megtagadnod az exed emlékét szakítás után, de meg kell találnod az egészséges egyensúlyt. Sokszor feltűnhetnek gondolataidban egy boldog pillanatban, ilyenkor mosolyogj! Hagyd áramlani az emlékeket, de semmiképp se kapaszkodj beléjük. Ne bonyolódj szándékos nosztalgiába, ne nézegesd régi képeiteket és ne olvasgasd a régi üzeneteket sem. Az exeidnek szerepük van abban, aki ma vagy. Légy hálás, de fogadd el, hogy a jövődben már nincsen helyük!

Szakítás után jó kicsit egyedül lenni!
Ne vesd bele magad rögtön egy újabb kapcsolatba! Az egyedüllét talán ijesztően hangozhat elsőre, de hidd el, jótékonyan hat majd a személyiségedre. Ha kapcsolatból kapcsolatba ugrasz, könnyen előfordulhat, hogy igazán egyik exeden sem leszel túl. Így a második szakítás után azon kapod magadat, hogy egyszerre két fájdalommal is meg kell birkóznod. Mindig emlékezz rá, hogy az egyedüllét nem egyenlő a magánnyal. Végre újra magadra fókuszálhatsz, megvalósíthatod rég elfeledett álmaidat.

Ne sírj mert vége lett! Mosolyogj, mert megtörtént.

Gabriel García Márquez tanácsa mind közül a leghasznosabb, megéri megfogadni.

Forrás: 50folott

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Loading…

Loading…

0

Anya még aludna egy kicsit, de a babának más tervei vannak VIDEO

aludni takaró nélkül

Miért nem tudunk aludni takaró nélkül, még a meleg nyári éjszakákon sem