in

Műanyagból van a lapsajtok egy része? Tényleg szó szerint MŰ kaját eszünk?

Nem szükséges hogy sajtszakértő legyen valaki, hogy tudja, a sajt jó esetben tejből készül.

De, valljuk meg, hogy ezzel a jó esettel csak ritkán találkozunk az üzletek polcai előtt.

Az pedig még bizarabb, hogy a sajtos pultban egy helyen kínálja magát a jobb minőségő sajt és a sajtszerű készítmény.

Nem szükséges hogy sajtszakértő legyen valaki, hogy tudja, a sajt jó esetben tejből készül.

De, valljuk meg, hogy ezzel a jó esettel csak ritkán találkozunk az üzletek polcai előtt. Az pedig még bizarrabb, hogy a sajtos pultban egy helyen kínálja magát a jobb minőségű sajt és a sajtszerű készítmény.

Sokan emelik le a polcról pedig rá van írva:

“Sajttal és növényi zsírral készült vágható készítmény”

Különös nem? Sajtból készül a sajt! Azaz a a készítmény!

Nézzük az összetevőket:

  • sajtok ( 30-40%-ban, jó esetben kicsit több)
  • víz (miután a második összetevő, így feltételezhetjük, hogy nagy százalékban tartalmazza készítményünket)
  • növényi zsír( 15-20% pl. pálmazsír)
  • tejsavópor( évszázadok óta tudjuk, hogy gyógyhatású de leginkább abban az esetben ha magát a nyers savóitalt isszuk meg )
  • emulgeáló (homogénná teszi az összetevőket)
  • tejfehérje
  • keményítő
  • színezőanyag

Tetszik vagy sem, ezen összetevőkből készül a sajt, pontosabban a sajt-utánzat.

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Hát EZÉRT hagyják sokan a szobában felvágva éjszakára a hagymát!

A születés csodája: ÍGY jön létre egy emberi élet egyetlen piciny “magból”! Lélegzetelállító animáció!