in

Ne görcsölj rá a terhességre

Gyereket szeretnél? Nem sikerül? Ne görcsölj rá, akkor hamar összejön. Hányszor hallottam én is ezt, amikor voltam olyan buta és bejelentettem, hogy akkor mi most kérem szépen ’babára gyúrunk’. Közhelyként puffogtatta mindenki körülöttünk, és mosolyogtak, mintha feltalálták volna a spanyol viaszt.Én meg egyre jobban akartam, egyre csak ezen járt a fejem. Hát, mi máson járt volna, ha egyszer eldöntöttük, gyereket szeretnénk.

Kisírt szemekkel érkezik a barátnőm a megbeszélt találkozóra. Megint nem sikerült teherbe esnie, ez a hónap is teljes kudarc – ahogy ő fogalmaz.

Nyitom a számat, de még idejében befogom. Majdnem kimondtam, amit én magam is utáltam mindig: NE GÖRCSÖLJ RÁ! De időben elharaptam…

Ne haragudj, kérlek, hogy ezt az unalomig ismételt közhelyet akartam én is mondani. Már megint.Tudom, képtelenség nem rágörcsölni. Nekem is minden hónap, minden egyes napján ezen járt az eszem. A babán. Ha nem sikerült, az arcomra volt írva. Le sem tagadhattam volna. Ahogy Te sem. Ha nem sírsz, akkor is tudom. Minden hónapban tudom.

Igen tudom, hogy mindent megpróbáltál már. Tudom, hogy volt tea, homeós bogyó, hőmérőzés, ovulációs teszt, és mégsem. Egyelőre nem. Pedig mekkora reményeket fűztél hozzá. A következő hónap, igen az lesz az igazi. De ne add fel, kérlek! Nem telt még el olyan sok idő. Tudom, hogy csak nekem nem tűnik hosszúnak, de neked egy örökkévalóság, az a kilenc hónap, amióta próbálkoztok. Nálam már az első sikertelen hónap kiütötte a biztosítékot. Tudtad Te is, hiszen nem lehetett hozzám szólni. Hogy mondjam most éppen én, hogy ne add fel? Úgy, hogy el hidd nekem, mert én őszintén hiszem, hogy egyszer TE IS ANYA leszel!

A gyerekekről kérdezel. Nehéz lehet, mégis megteszed, és tudom, hogy őszintén érdekel, mi van velük, hiszen szereted őket. Én pedig mesélek, mert, ha nem tenném, ha kitérnék a válasz elől, megharagudnál. Kisírod magad a vállamon, megkönnyebbülsz, de nem akarod, hogy sajnáljalak. Nem is teszem. Nem sajnállak, hiszek benned. Mindig is hittem.

Mert igenis lesz majd valahogy! Mert, ha egyelőre csak annyit tehetek, hogy újra és újra végighallgatlak, hogy biztatlak – bár látom, már nem szereted – akkor ezt teszem.

És ígérem, hogy soha nem mondok olyat, hogy majd Te is megtudod, ha egyszer anya leszel, meg, hogy legalább van időd magadra, hogy még olyan fiatal vagy, hogy majd Te is megtudod, és főleg, hogy ne görcsölj rá! Hiszen tudom, hogy szinte mást sem teszel. Tudom, hogy próbálod elengedni, hogy próbálsz ellene tenni, de ez lehetetlen. Ilyet kérni, nem lehet. Nem jogos. Nem igazságos.

Mégis biztatnálak, hogy élj egy kicsit. Hogy mást is vegyél észre. Hogy érezd, az élet addig is sok szépséget kínál. Hogy tudd, muszáj egy kicsit másra is koncentrálni.

Látod? Én sem vagyok Veled igazságos. Nem jogos, hogy erre kérlek. De hidd el, a legjobbat szeretném Neked…még ha most közhelynek tűnik is, ez a mondat.

 

Forrás: anyjajj

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

Loading…

0

35 év házasság után válunk el

9 gyakori hiba, amivel évekre elronthatod a gyerek alvását