in

Rákkutatók: a rák első jelei a tenyerünkön jelennek meg! Ezeket ne hagyd figyelmen kívül!

Magyarországon a halálozási okok második helyén a daganatos megbetegedések állnak. Évente több mint 70 ezer új daganatos beteget fedeznek fel.

A leggyakoribb és a legpusztítóbb daganat még mindig a tüdőrák.

Férfiaknál a prosztata-, és a fej-nyaki rákos betegségei, míg nőknél a vastagbélrák, a tüdőrák valamint az emlőrák száma mutat némi emelkedést.

A daganatos betegségeknél különösen fontos a megelőzés, a rendszeresen elvégzett ön- és szűrővizsgálatok, valamint a megfelelő életmód sokat segíthet a daganatok megelőzésében, illetve korai felfedezésében, azaz nagymértékben javítják a gyógyulási esélyeket!

Mindezek mellett fontos odafigyelni testünk jelzéseire, és ha bármilyen – daganatra specifikus – figyelmeztető tünetet észlelünk, akkor haladéktalanul orvoshoz fordulni!

Minden rák típus különböző tünetekkel jár, így a kezelések és a terápiák is eltérőek lehetnek. Azonban van egy dolog, amely minden rák típusnál ugyanaz, az első tünetek a tenyéren jelennek meg.

A brit kutatók felmérést végeztek a rák diagnosztizálásával kapcsolatban és arra a következtetésre jutottak, hogy a kéz az egyetlen olyan testrész, amely minden rák típus esetében figyelmeztető jeleket küld.

Mivel a kezünkkel végzünk szinte minden munkát, tevékenységet, így bizonyos sérülések, elváltozások normálisnak mondhatóak.

Abban az esetben viszont, ha a kezünk nincs komolyabb fizikai terhelésnek kitéve, az alábbi néhány dologra mindenképp figyelnünk kell!

A megmagyarázhatatlan eredetű duzzanatok, repedések, a bőrkeményedések valamilyen rendellenesség jelei. Sajnos nagyon sok ember figyelmen kívül hagyja ezeket a tüneteket, de mégis ajánlott lenne egy szakemberrel kizárni a lehetséges kockázatokat.

Egy dolgot nagyon fontos még az elején leszögezni: a korai felismerés akár az életünket is jelentheti!

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

A magyarok ősi titkos gyógynövénye: elpusztítja az allergiát és 100 más betegséget gyógyít!

Így főzöd a kávét? ÓRIÁSI hibát követsz el! Ezt így nem szabad!