in

Rákot okozhat a szájvíz

Rákot okozhatnak a szájvizek és ki kellene vonni őket a forgalomból, ez a véleménye egy ausztráliai kutatónak, aki szerint a szájvíz annyi alkoholt tartalmaz, hogy megnöveli a torokrák kialakulásának esélyeit.

Michael McCullough, a Melbourne-i egyetem professzora szerint a szájvíz veszélyesebb mint a bor vagy a sör, mert akár 26 százalékos alkoholtartalommal is rendelkezik. Tanulmányát a Dental Journal of Australia lap közölte.

A professzor szerint a szájvizet orvosnak kellene előírnia és csak nagyon rövid ideig. Magyarázata abban áll, hogy a szájvíz magas alkoholtartalma megengedi a rákkeltő anyagoknak, mint például a nikotinnak, hogy könnyebben bejusson a szövetekbe.

McCullough 3.000 embert vizsgált meg tanulmánya során. A Daily Mail szerint a kockázat még nagyobb azok esetében akik dohányoznak, alkoholt fogyasztanak és ráadásul szájvizet is használnak.

Támogasd a munkánkat ingyenesen, amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Terhesség idején kerüljük a kozmetikai termékek használatát

4 csillagjegy, akik különleges isteni védelmet kapnak: eljött a szerelem és a csodák ideje!