in

Szeretnéd, hogy a sütő ragyogjon? Akkor így tisztítsd ki!

A tűzhely nagyon könnyen piszkos lesz, ezért szükséges minden használat után letisztítani, ami általában elég sok időt vesz igénybe és valljuk be nem tartozik a háziasszonyok kedvenc feladatai közé.

Kevés az olyan személy akad, aki nem szeretné inkább kihagyni a tűzhely, vagy a sütő tisztítását, ezért ma bemutatunk nektek egy gyors és hatékony módszert.

Így tisztítsd ki gyorsan a sütőt

Mire lesz szükséged:

  • 1/4 szódabikarbóna,
  • 250 ml ammóniára,
  • 1 l forró vízre,
  • 2 db hőálló edényre.

Hogyan tisztítsuk meg a sütő ablakát

Tegyük a szódabikarbónához vízbe és keverjük össze, egy sűrű krémszerű anyagot kell kapnunk, ezzel a krémmel kenjük be a sütő ablakát. Hagyjuk állni fél órán át, majd töröljük le egy ronggyal vagy egy szivaccsal. A sütő ablaka csillogni fog a tisztaságtól.

Hogyan tisztítsuk ki a sütő belsejét

Melegítsük be a sütőt 150 fokra. Tegyünk 1 liter forró vizet egy hőálló edénybe, egy másik hőálló edénybe pedig tegyünk ammóniát. Kapcsoljuk ki a sütőt és a két hőálló edényt a benne lévő anyagokkal tegyük be a sütő alsó részébe, majd zárjuk be a sütő ajtaját.

Hagyjuk ezt a két edényt reggelig a sütőben, majd reggel vegyük ki őket. A sütő belsejét mossuk át mosogatószeres szivaccsal és már csillog is a sütő.

Ennyi az egész, nem egy nehéz feladat. A tűzhely és a sütő kitisztítása után szellőztessünk, mert az ammóniának erős szaga van. Az ammóniát helyettesíthetjük szódabikarbónával is.

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Minden helyiségbe egy szappant: ha rájössz, miért, te is meg fogod tenni!

10 hatásos módszer a tested nyirokrendszerének megtisztításához