in

Szinte az egész országra érvényes vészjelzést rendeltek el a várható időjárás miatt

Nem tesszük zsebre, ami várható… jól öltözzetek fel!

Ahogy az várható volt, szombat hajnalban meg is érkezett a havazás az országba, ugyanakkor ezúttal már nem kellett akkora mennyiségű zuhatagra számítani, mint néhány nappal korábban, így reggelre bár csak nagyon vékony, ám gyönyörű fehér hólepel borított mindent.

De mi várható ezután?

A szombati nap folyamán folyamatosan erősen felhős, vagy borult lesz az ég.

Keleten fokozatosan egyre kevesebb csapadékra kell majd számítani. Napközben csak helyenként, főként az északi megyékben lehet gyenge eső, havas eső, illetve kisebb hózápor.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -3 és +6 fok között várható, késő estére pedig akár -4-ig is süllyedhet a hőmérúő higanyszála.

Vasárnap szintén borult lesz az ég. Hajnalban-reggel és délutántól két hullámban érkezhet az országba szapadék: nyugaton havas eső, ónos eső, majd eső, keleten hó, havas eső a legvalószínűbb.

A hőmérséklet azonban nem csökken majd 0 fok alá, sőt, egyes helyeken akár +7 fok is lehet, így közel egy hét után hamarosan búcsút kell intenünk a hónak.

A jövőhét elején aztán egy nagyobb váltás jön:

Ugyan viharossá fokozódhat az ÉNy-i szél, de csapadékra már nem igazán kell számítani, csak elszórtan alakulhat ki zápor, hózápor, délutánonként pedig plusz fokokat mérhetünk majd.

Emellett pedig az erős széllökések miatt szinte az egész országra elsőfokú vészjelzést adtak ki.

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

3 döbbenetes jóslat 2019-re: ha valóra válnak, vészesen fogy az időnk!

A cipőméreted után tegyél két nullát, vond ki belőle a születési éved számát és teljesen le fogsz döbbenni!