in

Tégy egy kis sót sütőpapírra, majd kezd el dörzsölni vasalóval. Az eredmény bámulatos!

Nincs olyan konyha, ahol ne lenne egy kis só, hiszen használjuk, nap mint nap ételeinket ízesítjük vele. Már-már el sem tudnánk képzelni életünket a só nélkül. De az ízesítésen túl a só erős tisztító hatással is rendelkezik. Nézzük!

A vasaló talpát hatékonyan meg tudjuk tisztítani, ha egy újságpapírra vagy sütőpapírra egy réteg sót szórunk, a vasalót jó felforrósítjuk, majd jó odanyomjuk, és végighúzzuk a papíron.

A zsíros edények és serpenyőket is újjávarázsolhatjuk egy kevés sóval. Szórjuk be jó vastagon, hagyjuk állni egy keveset, majd mossuk ki. Ugyanezt az aljával is megcsinálhatjuk, így megszabadulhatunk a ráégett zsírtól. Ha odaégett az étel, szórjunk rá sót, öntsük fel egy kevés vízzel, hagyjuk 5 percig állni, majd mossuk ki.

Ha zsíros lett a konyhai mosogatószivacs, sózzuk be alaposan, áztassuk be, hagyjuk egy éjszakán át, majd másnap mossuk ki. Teljesen ki fog oldódni belőle a zsír.

Az eldugult kagylóba vagy lefolyóba öntsünk egy negyed bögre szódabikarbónát és egy negyed bögre sót. Ezután öntsünk a lefolyóba egy bögre ecetet, és egy fazék forró vizet.

 

Támogasd a munkánkat ingyenesen, amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Így ellenőrizd, hogy igazi vagy hamis mézet vásároltál!

FŰSZERES ÉDESBURGONYA HÁZI VEGÁN MAJONÉZZEL